Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οι οίκοι, το δολάριο και επίθεση στο ευρώ

  • Αν κάνουμε μία αναδρομή θα δούμε ότι τη μία ημέρα γίνονται οι υποβαθμίσεις και την επομένη αρχίζουν οι επιθέσεις
  • Σε αιχμή του δόρατος της κερδοσκοπικής επίθεσης εναντίον των χωρών της Ευρώπης και του ευρώ αναδεικνύονται οι τρεις οίκοι αξιολόγησης
Όχι ότι αποτελούν τμήμα κάποιου σχεδίου, αλλά τα γεγονότα όπως εξελίσσονται τους απονέμουν το ρόλο της αιχμής του δόρατος.
Αν κάνουμε μία αναδρομή θα δούμε ότι τη μία ημέρα γίνονται οι υποβαθμίσεις και την επομένη αρχίζουν οι επιθέσεις. Εξέλιξη φυσιολογική θα τη χαρακτηρίσουν όσοι προασπίζονται το ρόλο και τη θέση των οίκων στις αγορές.
Όμως, και στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν υπόνοιες ότι κάτι δεν κάνουν σωστά οι οίκοι. Και γι΄ αυτό ετοιμάζουν την αντίδραση της Ευρώπης σε θεσμικό επίπεδο.
Αλλά και το γεγονός ότι μόνο χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέστησαν το μπαράζ των υποβαθμίσεων τη στιγμή που οι αμείλικτοι αριθμοί δείχνουν ότι μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν ορισμένες αγγλοσαξονικές χώρες (όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία για παράδειγμα), αλλά οι οίκοι δεν προχωρούν πέρα από λεκτικές προειδοποιήσεις οι οποίες από κάποιους κακόπιστους θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως άλλοθι.
Κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας αν πούμε ότι από την ημέρα εμφάνισής του το ευρώ δέχεται συχνά-πυκνά αγγλοσαξονικά πυρά. Εξάλλου όπως υποστηρίζει και ο Τζορτζ Σόρος «η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως ενιαίας αγοράς με ενιαίο νόμισμα έχει προκαλέσει την έναρξη σκληρού ανταγωνισμού με στόχο τα μερίδια αγοράς».
Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ευρώ έχει γίνει πολύ ενοχλητικό για τους αγγλοσάξονες και αν μπορούσαν θα το εξαφάνιζαν ώστε να εξασφαλίσουν τη μονοκρατορία του δολαρίου, που τόσες πολλές θεραπείες θα τους προσέφερε στην κρίση μεταθέτοντας ένα μεγάλο μέρος του κόστους μόνο μέσω του νομίσματος.
Και σε ένα γνήσιο συνωμοσιολογικό σενάριο δεν θα δίσταζαν ασφαλώς να χρησιμοποιήσουν οίκους, κερδοσκοπικά funds και κάθε άλλο μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου