Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Προετοιμάζουν το κλίμα για μείωση του επιδόματος ανεργίας

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Κικίλια για το πρόβλημα ρευστότητας στον ΟΑΕΔ, ο τέως διοικητής του Οργανισμού Γ. Βερναδάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Επειδή πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, η σημερινή οικονομική ασφυξία του ΟΑΕΔ οφείλεται αποκλειστικά σε δύο πράγματα:

Πρώτα και κύρια στην εκτόξευση του αριθμού των ανέργων που δικαιούνται επιδόματος ανεργίας, ως αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης κινδυνολογικής φλυαρίας που πάγωσε την αγορά, καθήλωσε προσδοκίες επιχειρήσεων και καταναλωτών και έσπρωξε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αναστολή προσλήψεων και απολύσεις.

Οφείλεται όμως και στη διαχειριστική ανεπάρκεια των σημερινών διοικούντων να συντονίσουν στοιχειωδώς τις ροές των κοινοτικών & θεσμοθετημένων εθνικών πόρων του Οργανισμού. Η πολύμηνη αδράνεια και αναβλητικότητά τους, αλλά και η απίστευτη εμμονή τους να λειτουργούν ως «συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι» παρά ως υπεύθυνοι διοικούντες, αδειάζουν σιγά-σιγά τα ταμεία.

Για όποιον όμως μπορεί να δει και πίσω από τις γραμμές, οι πρόσφατες θολές και αμφίσημες δηλώσεις του διοικητή ΟΑΕΔ κρύβουν μια ακόμη επώδυνη «προειδοποίηση»:

Πριν λίγους μήνες με τις γλαφυρές δηλώσεις του περί «σάλιου», ο κ. Λοβέρδος προετοίμασε το έδαφος για την ουσιαστική ακύρωση της προεκλογικής δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ για την αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Σήμερα, ο κ. Κικίλιας προχωρά ένα βήμα παρακάτω προλειαίνοντας το έδαφος για δραστικές μειώσεις του επιδόματος ανεργίας. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντέξουν τις νέες στρατιές ανέργων που οι ίδιοι δημιουργούν.

http://olympia.gr/2010/04/26/προετοιμάζουν-το-κλίμα-για-μείωση-του/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου