Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Διευκολύνσεις στα θέματα της VISA για τα νησιά

Στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο στις 23 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε διευκολύνσεις στα θέματα της VISA με την Τουρκία.

"Κι εδώ, θα ήθελα να θυμίσω μια πρωτοβουλία και να δούμε αν μπορούμε να την προωθήσουμε. Ήδη, το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε διευκολύνσεις στα θέματα της VISA με αρκετές χώρες. Θα έχουμε σύντομα την επίσκεψη και του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Αθήνα. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι και αυτό, να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε πολύ περισσότερους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά μας, ιδιαίτερα αυτά που γειτνιάζουν με την Τουρκία, στα οποία μπορεί να γίνει μια πολύ εύκολη ημερήσια εκδρομή, με σημαντικό όφελος για τα νησιά και για την οικονομία." ανέφερε ο Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι "Είχαμε στο παρελθόν καταφέρει δοκιμαστικά, πιλοτικά, όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, τη μονοήμερη επίσκεψη από την Τουρκία, χωρίς VISA, μέσω τουριστικών πρακτορείων που είχαν πιστοποιηθεί και που είχαν την υποχρέωση να ελέγχουν την επιστροφή του τουρίστα, για να μην έχουμε λαθρομετανάστευση – αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο.

Και βεβαίως, με την κύρωση ότι, αν δεν ήταν σωστός αυτός ο τουριστικός πράκτορας, θα έχανε την άδειά του γι’ αυτή τη δυνατότητα να μεταφέρει τουρίστες από την Τουρκία. Και αυτό, βεβαίως, δεν αφορούσε μόνο στους Τούρκους υπηκόους, αλλά σε όλους τους τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην απέναντι πλευρά. Άρα, λοιπόν, Ρώσους, Ουκρανούς, Γερμανούς, ή οποιουσδήποτε άλλους είχαν πιθανώς στις τουριστικές τους περιοχές στην απέναντι πλευρά."

Ο Παπανδρέου τονίσε ότι χαίρεται – και το είπε ο Δήμαρχος – που το Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται σε αυτή τη γεωγραφική θέση, από όπου ξεκινάει η Ελλάδα, και οι κάτοικοι του νησιού έχουν καλή σχέση και καλή συνεργασία με τους πολίτες απέναντι, με τους Τούρκους.
Serkan Meriç

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου