Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η Ελλάδα είναι μία κατηγορία από μόνη της.!

Αυτό το τόσο τιμητικό για μας, αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία μας.
Αν και οι περισσότεροι από εμάς, δεν νομίζω ότι εκπλησσόμεθα από τη διατύπωση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού γνωρίζουμε πλήθος ιδιορρυθμιών, γνωρισμάτων και πρωτοποριών της οικονομίας μας, που ούτε να τις διανοηθούν μπορούν οι άλλες ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) οικονομίες.
Απλά, καταλαβαίνουμε πλέον ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, έχουν αρχίσει να μας γνωρίζουν.
Είναι χαρακτηριστική η φράση: "Η Ελλάδα αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, καθώς συνδυάζει μεγάλες και διαρκείς δημοσιονομικές ανισότητες", ενώ τονίζεται ότι εκτός από την αντιμετώπιση της σπατάλης του κράτους, χρειάζεται να ενισχύσει και την ανταγωνιστικότητά της.
- Μα και φυσικά δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να εμπίπτει στην κατηγορία της Ελλάδας.
- Φυσικά δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης όπου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα είναι τετραπλάσιοι από όσους χρειάζονται, ενώ αμείβονται με διπλάσιους μισθούς από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
- Φυσικά δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης, όπου το σύνολο των επιχειρηματιών και επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας.
- Φυσικά δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης, όπου ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί πρέπει να έχει έτοιμο το "γρηγορόσημο" εντός φακέλου.
- Και, φυσικά, δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης όπου για να κάνεις οποιαδήποτε επένδυση χρειάζονται δεκάδες έγγραφα, υπογραφές και μήνες αναμονής. Και μιλάμε για ντόπιους επενδυτές. Γιατί για ξένους ισχύει το πιο σύντομο ανέκδοτο.
"Ξένος επενδυτής στην Ελλάδα;".
Π. Δίπλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου