Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Giorgo Papandreou, ο επόμενος πρωθυπουργός;

Ο κατά Χρήστο Γιανναρά «ανελλήνιστος» (τι προσβλητικός όρος!), ο αμερικανοτραφής και αμερικανόφιλος Γιώργος Παπανδρέου, είναι προ των πυλών της εξουσίας, γιατί έτσι επιθυμούν τα συγκροτήματα των νταβατζήδων (και η γνωστή πρεσβεία), αλλά και γιατί έτσι αποφάσισε (μετά ολίγης πίεσης) ο απογοητευτικός Κώστας Καραμανλής, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές, με απίστευτες προφάσεις (η επίκληση του «εθνικού συμφέροντος» δεν έπεισε κανένα) και προκαλώντας μεγάλη αμηχανία αλλά και οργή στη βάση του.
Από την άλλη, είναι εντυπωσιακό ότι κάποιοι παραχώρησαν στον GAP και την πρώτη σελίδα της «έγκριτης» εφημερίδας τους... Μιλάμε για την απόλυτη παράδοση... Είναι λοιπόν καιρός να δούμε τι μας περιμένει, τι μέλλει γενέσθαι στην πολύ πιθανή περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ και (απευκταίας) επίτευξης αυτοδυναμίας.
Κοινωνία, ώρα μηδέν
Ο GAP είναι δογματικός σε θέματα «ιδεολογίας». Χαρακτηριστική ήταν η στάση του στο θέμα που είχε προκύψει στη Μανωλάδα με τους παραγωγούς φράουλας και τους αλλοδαπούς εργάτες: λίγο πριν αναχωρήσει κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για την Ηλεία, είχε πει στον Γιάννη Ραγκούση από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από πτώση, ότι το ΠΑΣΟΚ σε θέματα «δικαιωμάτων» δεν κάνει πίσω και τον διέταξε να συνταχθεί δημόσια με τους ξένους εργάτες.
Κλασική νεοφιλελεύθερη, ατομοκεντρική και ουχί εθνοκεντρική προσέγγιση (η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ή ο Στέφανος Μάνος δεν θα είχαν εκφραστεί αλλιώς...). Χαρακτηριστική είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση του GAP να ονομάσει το (πρώην και νυν υφυπουργείο) Δημοσίας Τάξεως σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μπερδευτήκατε, εμείς να δείτε...), εάν κάποιοι άφρονες, του δώσουν αυτοδυναμία. Πάντως ο GAP δεν εννοεί «προστασία του πολίτη» από εγκληματικές ενέργειες αλλοδαπών...
Η συμπαράταξη λοιπόν του GAP του με τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν αναλάβει την εργολαβία μετατροπής των εθνικών κοινωνιών της Ευρώπης σε πολυεθνικούς (και άνευ αντιστάσεων και ριζοσπαστισμού) σκουπιδοτενεκέδες, είναι συμμετρική και απόλυτη.
Η ατζέντα λοιπόν είναι πολύ συγκεκριμένη: το κόμμα που μπλόκαρε την ψήφο των ομογενών, το κόμμα που αγνόησε επί των ημερών του παντελώς τους Βορειοηπειρώτες, συνομιλώντας συνεχώς με τον ανθέλληνα Αλβανό «σοσιαλιστή» Φάτος Νάνο, το κόμμα που χέρι-χέρι με το κοσμοπολίτικο Οικουμενικό Πατριαρχείο διέλυσε κατόπιν προτροπών της Άγκυρας το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ (το θεωρούσαν «εθνικιστικό»), επιθυμεί να πολιτογραφήσει άμεσα και σε πρώτη φάση 200.000 νεαρούς λαθρομετανάστες, αλλοιώνοντας με μια και μόνη ενέργεια, τη δημογραφία της χώρας και επιτρέποντας σε μη ενσωματωμένα άτομα και σε φορείς επικίνδυνων ιδεών (ισλαμιστές πχ) αλλογενείς και τυχοδιώκτες, να νέμονται τις διαχρονικές θυσίες και τον κόπο των προγόνων μας (υγεία, εκπαίδευση και όλα τα υπόλοιπα).
Επίσης, σκοπεύει να φιλελευθεροποιήσει τις κοινωνικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, προχωρώντας στο χωρισμό Εκκλησίας-κράτους (και παραβαίνοντας έτσι τη σχετική συμφωνία της δεκαετίας του '50), στη φορολόγηση της Εκκλησίας, στην κατάργηση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, στη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων (οι επιρροές, βλέπετε, του φιλοσκοπιανού Βαλλιανάτου και τύπων σαν τον δήμαρχο Τήλου που θέλει να μετατρέψει το νησί του σε νέα Μύκονο), στη νομιμοποίηση της χρήσης των «ελαφρών ναρκωτικών» (οι μαστούρηδες, κυρίως νεαροί, δεν αντιδρούν και απενεργοποιούνται σε όλα τα επίπεδα), στην ολοκληρωτική αλλαγή του περιεχομένου των σχολικών εγχειριδίων (στον ολισθηρό δρόμο που άνοιξε η «πρωτοπόρος» Γιαννάκου), στην κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους και στην εφαρμογή των ανήθικων «θετικών διακρίσεων» («positive discrimination» ο αγγλικός όρος), σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, στην ατζέντα κυρίαρχη θέση έχει το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού».
Πως λέμε «Τούρκος» στη Δυτική Θράκη (γιατί έτσι θέλουν η «πράσινη» Καραχασάν, η ελέω Λευτέρη Ζαγορίτη «γαλάζια» Ζεϊμπέκ και φυσικά το ελεγχόμενο από τη ΜΙΤ προξενείο της Κομοτηνής...), «Μακεδόνας» του Ουρανίου Τόξου στη Μελίτη και βάλε... Οι δηλώσεις Λοβέρδου (το όνομα του οποίου ακούγεται για ΥΠΕΞ!), είναι ενδεικτικές των ανομολόγητων προθέσεων του GAP.
Σκλαβοπάζαρο ενοικίασης
Όσον αφορά στην απασχόληση, ο GAP δεν είπε κουβέντα για την ενοικίαση εργαζομένων, το σκλαβοπάζαρο που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνησή του (που ήταν τότε ο GAP;) και μιλά για την Κούνεβα, χωρίς φυσικά την παραμικρή αναφορά στο «πράσινο» πρώην αφεντικό της... Κουβέντα και για την ανασφάλιστη εργασία που είχε εξαγγείλει το 2004 από το Λαύριο, αφήνοντας σύξυλο όλο τον κόσμο. Του «ξέφυγε» τότε... Και μπορεί να βάλλει κατά των stage, όμως ξεχνά να μας πει ότι η κυβέρνηση στην οποία μετείχε το 2004, έκανε προεκλογικά 110.000 προσλήψεις μέσω stage στο Δημόσιο. Που ήταν τότε ο GAP; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε;
Oικειοθελής παράδοσή
Οικονομία... Εκεί, το απόλυτο σκοτάδι. Όσοι είδαν και άκουσαν την συνέντευξη του GAP στο Ζάππειο, ένιωσαν να τους διαπερνά σύγκρυο με την ασάφεια περί του φορολογικού, αλλά και τα περί ξένων οικονομολόγων (κανείς δεν ξέρει ποιοι και από πού) που θα δώσουν τα φώτα τους για τη λύση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Πήξαμε στα ξένα μοντέλα και στη χειραγώγηση και τώρα πλέον μας λένε ανοικτά για την παράδοση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, σε ξένα χέρια και οργανισμούς. Δεν μας έφταναν βλέπετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κάθε Αλμούνια... Όλα όμως δείχνουν ένα πράγμα: ότι η φορολογία θα αυξηθεί κατακόρυφα, εις βάρος κυρίως της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών, χωρίς βέβαια τη σχετική ανταποδικότητα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών για κανέναν.
Όσον αφορά στην «πράσινη» ανάπτυξη, αυτό σημαίνει με λίγα λόγια νέο πακτωλό χρημάτων για τους «πράσινους» εργολάβους... Που όπως και να έχει, αυτοί ποτέ δεν χάνουν με κανέναν. Εκλογές ήθελαν, τις πήραν, με τη βοήθεια ενός υπουργού. Νέο άβουλο ένοικο στο γνωστό Μέγαρο θέλουν, την 5η Οκτωβρίου, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα τον έχουν.
Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία και Κύπρος
Εν όψει Δεκεμβρίου, ο μάλλον τότε πρωθυπουργός GAP, ο υπέρμαχος του εθνοκτόνου σχεδίου Ανάν, θα κληθεί να διαχειριστεί την κρίση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, την επίλυση του Κυπριακού από τον ανθέλληνα Δημήτρη Χριστόφια (που προσπαθεί να απογαλακτίσει την Κύπρο από ο,τιδήποτε ελληνικό) και τον «σύντροφο» Ταλάτ, αλλά και να κλείσει το σκοπιανό. Για το τελευταίο, οι απόψεις του είναι γνωστές, αλλά εκφράστηκαν και μέσω της γνωστής συνέντευξης του Ανδρέα Λοβέρδου στον γνωστό για τις απόψεις του δημοσιογράφο, Τάκη Μίχα. Προσέξτε τη σημειολογία των προαναφερόμενων ονομάτων... Ο GAP έχει μέσω τρίτων (Βαλλιανάτος και άλλοι) επαφή με το ανθελληνικό «Ουράνιο Τόξο» και επικαλούμενος όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσει για «δικαιώματα», «αυτοπροσδιορισμό» και «ανθρωπιστικά θέματα» και θα προχωρήσει στην κατάργηση της τροπολογίας Γεννηματά.
Μην περιμένετε βέτο σε καμία περίπτωση και πουθενά. Από εκεί και πέρα: ο GAP, όπως και η (ομοϊδεάτισσά του) Ντόρα (και δυστυχώς και άλλοι), στηρίζουν άνευ όρων τον Δημήτρη Χριστόφια... Όσο για την ενταξιακή διαδρομή της Τουρκίας, εκεί να δείτε. Φυσικά, μην περιμένετε από τον GAP να υψώσει ανάστημα. Μπορεί ίσως να χορέψει κανένα ζεϊμπέκικο, να πάει σε κανένα ποδοσφαιρικό αγώνα και να φάει κράξιμο, αλλά δεν πρόκειται να αντισταθεί σε τίποτα. Ήδη, ανταποκρίνεται σε όλα τα αμερικανικά κελεύσματα: υπονόμευση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, υπονόμευση της συμφωνίας με την κινεζική Cosco για τον ΟΛΠ και βάλε. Απόλυτη πρόσδεση λοιπόν στο άρμα των ΗΠΑ, μια συνταγή εθνικής παράδοσης και ξεφτίλας. Υποτέλεια!
ΠΑΣΟΚ καλημέρα,
Ελλάδα καληνύχτα...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου