Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Κατασκοπευτικά ΗΠΑ αλωνίζουν στο FΙR Λευκωσίας


Αμερικανός ειδικός αεροπλάνων πέθανε στο Ακρωτήρι ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

ΕΝΩ τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η δραστηριότητα των αμερικανικών
κατασκοπευτικών αεροσκαφών «U2» που εδρεύουν στο Ακρωτήρι, με αποστολές τόσο στο Αφγανιστάν, όσο και στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και αύξηση της διακίνησης μεγάλων κατασκοπευτικών και άλλων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UΑV) που διέρχονται από την Περιοχή Ελέγχου Πτήσεων (FΙR) Λευκωσίας. Μάλιστα, στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων μηνών, οι αυξημένες πτήσεις Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο FΙR Λευκωσίας, και σε κατευθύνσεις και υψόμετρα που εκτελούν υπερπτήσεις πολιτικά αεροσκάφη, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως άρχισαν να πετούν και μέσω του FΙR Λευκωσίας - συνήθως προερχόμενα από τον Εναέριο Χώρο του Ισραήλ- και τα υπερσύγχρονα UΑV«GlobalΗawk», τα οποία όπως είναι γνωστό σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα «U2» τόσο στη Βάση Ακρωτηρίου, όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη όπου έχουν βάσεις εξόρμησης.

Στο μεταξύ, οι ομάδες πιλότων, μηχανικών και χειριστών συστημάτων των «U2» στο Ακρωτήρι, πενθούν αυτές τις μέρες, αφού την περασμένη εβδομάδα, έχασαν εκεί έναν 33χρονο συνάδελφό τους που υπέστη καρδιακή προσβολή. Πρόκειται για τον Επισμηνία JamesR Ηornbarger, ειδικό τεχνικό συντήρησης κατασκοπευτικών αεροσκαφών που υπηρετούσε στη Ένατη Μοίρα Τεχνικής Υποστήριξης της Αεροπορικής Βάσης «Βeale» των ΗΠΑ - Τμήμα της Ένατης Πτέρυγας Κατασκοπείας Πολεμικής Αεροπορίας- που έχει υπό την ευθύνη της τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη στο Ακρωτήρι.

Μάλιστα, ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Αρνολτ Σβάτσενεγκερ - από την πολιτεία του οποίου προερχόταν ο JamesR Ηornbarger, διέταξε όπως οι επίσημες σημαίες της Πολιτείας μείνουν μεσίστιες προς τιμήν του νεκρού.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου