Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Η κυβέρνηση άλλαξε και το τζαμί δεν έγινε...

«Έως τα τέλη του 2009 το τζαμί στην Αθήνα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει». Ήταν τα λόγια της Μαριέττας Γιαννάκου τον Οκτώβριο του 2006. Τότε ως υπουργός Παιδείας παρουσίαζε το νομοσχέδιο για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα υποσχόμενη λύση στο πρόβλημα της προσευχής που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες μουσουλμάνοι της Αθήνας.
Φτάσαμε στα τέλη του 2009- η Ν.Δ. δεν είναι πλέον κυβέρνηση- αλλά το νομοσχέδιο κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και το τζαμί δεν κατασκευάστηκε ποτέ.
Έτσι, χιλιάδες μουσουλμάνοι συνεχίζουν να προσεύχονται σε πρόχειρους χώρους όπως γκαράζ, υπόγεια, διαμερίσματα. Γι΄ αυτό και προχθές πολλοί εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων επαναδιατύπωσαν το αίτημά τους για την ανέγερση τεμένους κατά τις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Οι μουσουλμανικές κοινότητες και η πολιτιστική τους ταυτότητα». Πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων μουσουλμανικών κοινοτήτων της Ελλάδας.
«Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρώπη που δεν έχει ένα τζαμί και ένα νεκροταφείο για την ταφή των μουσουλμάνων», τόνισε ο εκπρόσωπος των Αφγανών μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα κ. Γιουνές και πρόσθεσε ότι «μολονότι υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει την κατασκευή του, για κάποιους λόγους δεν προχωράει». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία ήταν από τους συνδιοργανωτές του συνεδρίου μαζί με το πολιτιστικό κέντρο της ιρανικής πρεσβείας, σημείωσε ότι οι μουσουλμάνοι «ζούμε στην Ελλάδα χωρίς να υφιστάμεθα καμία πίεση για τη λατρεία μας, εκτός που δεν έχουμε το επίσημο τζαμί».
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοιου είδους συνέδριο στην Ελλάδα με στόχο να φέρει κοντά τις μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Αφγανών, Πακιστανών και Αιγυπτίων μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα.
Σχόλιο ιστολογίου: Δηλαδή, αν τώρα σκεφθεί κάποιος να πει: "Αφού δεν έχετε εδώ τζαμί και νεκροταφείο, γιατί δεν πάτε εκεί που έχουν;". Τέτοιου είδους ερωτήσεις όμως θεωρούνται ρατσιστικές, φασιστικές και κατά του ανθρωπισμού. Τέλος πάντων, νομίζω πως όποιος θέλει αυτό το τζαμί θα πρέπει να πάρει και έναν μουσουλμάνο στο σπίτι του και αν ο μουσουλμάνος έχει παράπονα θα πρέπει να του φέρεται ανθρώπινα και να του λύνει τα προβλήματα. Να του κάνει το δικό του μπάνιο, να έχει τη δική του τηλεόραση κ.α. Πρόσφατα σε μία ισλαμική χώρα, δύο κοπέλες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή έγιναν χριστιανές!!! Και δεν είχαν ζητήσει καν να έχουν ναό λατρείας... Είναι πολύ όμορφα να ζητάς να σε αντιμετωπίζουν με "ανεκτικότητα", αλλά όταν εσύ αντιμετωπίζεις τους άλλους, να υπάρχει η "ιδιαιτερότητα"... Για να μην ξεχνάμε και το "σχισμένο κοράνι" και τα αποτελέσματα που έφερε στην Αθήνα, εκ μέρους αυτών που ζητάνε το τζαμί... Πρόταση του ιστολογίου είναι να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν. Μάλιστα, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση πως είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντί τους (για να μην μας συκοφαντούν αναίτια αργότερα) αλλά και ένα χαρτί πως δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, την οποία χρησιμοποίησαν απλά ως ενδιάμεση χώρα για να φτάσουν στη χώρα των ονείρων τους, όπου υπάρχουν τζαμιά και νεκροταφεία... Αλλά τι κάθομαι και τα γράφω τώρα αυτά, αφού κάποιοι θα τρέξουν να με χαρακτηρίσουν ως φασίστα, για να κρύψουν τον δικό τους φασισμό απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό...


http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_8878.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου