Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, αλλά...

Οι εντολές του Προξενείου μέσα από τα τζαμιά

Πλήρης διαμοιρασμός και ενίσχυση ΠΑΣΟΚ

Στόχος του Σαρνίτς να φύγει ο Σταμάτης

Σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, το Τουρκικό Προξενείο πέρασε έμπρακτα, μέσα από τα ιερά τεμένη, τις εντολές για την ψήφιση συγκεκριμένων μουσουλμάνων υποψηφίων (μόνο αυτών που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας) στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.
Έτσι, σήμερα, οι ιμάμηδες που επηρεάζονται από την Άγκυρα, αφού πρώτα κατέγραψαν τους πιστούς που προσήλθαν στα τζαμιά για προσευχή, στη συνέχεια ανακοίνωσαν τις «γραμμές» που όρισε ο τούρκος πράκτορας πρόξενος Σαρνίτς, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, αφού περίμενε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιούνταν (για λογαριασμό του;) μέχρι και την Πέμπτη.
Έτσι, με δεδομένο πως η τάση που έχει σχηματιστεί υπέρ ΠΑΣΟΚ, οι ιμάμηδες έδωσαν γραμμή για ψήφιση των «σοσιαλιστών» μουσουλμάνων υποψηφίων (κατά κύριο λόγο), ενώ στο νομό Ξάνθης καταγράφηκε και μία τάση (προφανώς για να καλύψει την περίπτωση «εκπλήξεων» της κάλπης), σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα πριμοδοτεί τον κύριο Μαλκότς (υποψήφιος με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στην Ξάνθη).
Έτσι, ενώ η κύρια μάχη θα δοθεί προκειμένου να μην εκλεγεί ο κύριος Στυλιανίδης στην Ροδόπη, ταυτόχρονα, ένα «μέτωπο» αριστερών και σοσιαλιστών δείχνει να ενισχύεται στην Θράκη (επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του κυρίου Τσίπρα που μίλησε για μεγάλη έκπληξη του ΣΥΝ στην περιοχή της Θράκης).
Σκοπός της Άγκυρας, είναι να χάσει ο Κώστας Καραμανλής τις επικείμενες εκλογές, προκειμένου να απαλλαγεί το Τουρκικό Προξενείο από την παρουσία του κυρίου Σταμάτη, του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Να σημειωθεί πως ο κύριος Σταμάτης έχει γίνει το «κόκκινο πανί» για τους «ειδικούς» της Άγκυρας, επειδή με τον τρόπο του (με λόγια και με έργα) εξευτέλισε όλες τις πρακτικές και τους «νεωτερισμούς» που αποπειράθηκαν οι φανατικοί οπαδοί της Άγκυρας να εφαρμόσουν στην Θράκη, ελέω ανυπαρξίας των Ελληνικών ΥΠΕΞ (Ντόρα Μπακογιάννη) και ΥΠΕΣ (Προκόπης Παυλόπουλος).
Επανερχόμενοι στις ρητές εντολές που μετέφεραν οι ιμάμηδες, να σημειωθεί πως αποτελεί συνήθη προεκλογική τακτική η στοχοποίηση προς ψήφιση συγκεκριμένων μουσουλμάνων υποψηφίων. Μάλιστα, η «διαρροές» μουσουλμάνων ψηφοφόρων και η απείθειά τους να ακολουθήσουν τις προτροπές των θρησκευτικών τους λειτουργών (γνωρίζοντας πολύ καλά πως εκφράζουν τη «γραμμή» του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής), έχει φέρει ανησυχία στους «ειδικούς» της Άγκυρας, οι οποίοι 15 ημέρες προ των εκλογών αποφάσισαν να υποσχεθούν «πριμοδότηση» της μαντήλας με 700 € μηνιαίως, σε όσες νέες κοπέλες αποφασίσουν να την φορέσουν!!! Η ιδιαιτερότητα όμως που εμφανίστηκε στην τελευταία αυτή «καθοδήγηση», είναι πως γίνεται πλήρης διαμοιρασμός ανά τέμενος και ανά νομό, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακόμη και στην περίπτωση που θα καταγραφεί τάση «διαφυγής» από τις εντολές του Σαρνίτς.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι πληροφορίες που παρατέθηκαν είναι από 12 διαφορετικά τεμένη και μας μεταφέρθηκαν από μουσουλμάνους που δεν ανέχονται τον παρεμβατισμό της Άγκυρας και των πρακτόρων της στην Θράκη.
Σαρνίτς και Ερντογάν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, κρατώντας μία «πισινή» για εκπλήξεις από πιθανή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας. Ο σοβαρότατος παράγοντας, που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος, είναι οι μεταφερόμενοι εκ Τουρκίας ψηφοφόροι… Συγκεκριμένα, τόσο ο αριθμός τους όσο και οι τόποι «διασποράς» και ψήφου τους, θα δώσουν την τελική εικόνα των προτιμήσεων, αλλά κυρίως των επιδιώξεων της Άγκυρας, η οποία προτιμά σαφέστατα την πολιτική του Γιώργου, από την «βολική» πολιτική της Ντόρας. Έτσι, στην καλύτερη περίπτωση, η Άγκυρα θα καταφέρει να εκλέξει 5 βουλευτές(!) στην Θράκη (εάν ο αριθμός των μεταφερόμενων φτάσει τις 15.000 κάτι τέτοιο είναι εφικτό), ενώ στην χειρότερη περίπτωση, ο τούρκος πρόξενος Σαρνίτς θα έχει καταφέρει να «εκλέξει» 3 έως τέσσερις «δικούς του» μουσουλμάνους βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά… Δυστυχώς… Και θα είναι η αρχή για τα χειρότερα για την Θράκη, δεδομένης της αποδοχής Παπανδρέου πως προτιμά να δώσει μερικά στρέμματα γης για να κοιμάται ήσυχος… Και η Θράκη μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτά τα «στρέμματα»… δυστυχώς…
Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_7000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου