Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

«Μίνι» πραξικόπημα στη Σαουδική Αραβία βλέπει πολιτικός αναλυτής

ImageO Δρ. Kamal Helbawy πολιτικός αναλυτής στο κέντρο ανάλυσης τρομοκρατίας δήλωσε πως ένα «μίνι» εσωτερικό πραξικόπημα είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο μονάρχης της χώρας βρίσκεται στις ΗΠΑ για ιατρικούς λόγους και οι συνωμότες βλέπουν το παρών κενό εξουσίας ως μια εξαιρετική ευκαιρία.
«Βλέπω το πραξικόπημα ως απόλυτα πιθανό, και μάλιστα δεν βλέπω κάτι που μπορεί να το αποτρέψει», δήλωσε ο Helbawy για να συνεχίσει «Τόσο στο Κατάρ όσο και στο Ομάν στο πρόσφατο παρελθόν οι γιοι των βασιλέων έκλεψαν την εξουσία από τους πατεράδες τους και βλέπω μια ανάλογη ρήξη να υλοποιείται στη Σαουδική Αραβία».
Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας βασιλιάς Abdullah νοσηλεύεται από τις 22 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ με πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη έχοντας υποστεί μια σειρά εγχειρήσεων και είναι άγνωστο το αν ή το πότε θα επιστρέψει στη χώρα του. «Με βάση την μεγάλη ηλικία του και την αρρώστια, οι υποψίες για τη διαδοχή του μεγαλώνουν. Υπήρχε μεγάλη ένταση μέσα στην οικογένεια για αρκετές δεκαετίες. Θεωρώ πως υπάρχει μια πολιτική και θρησκευτική κρίση το παρών διάστημα στη Σαουδική Αραβία», συμπλήρωσε ο Helbawy.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου