Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Στις ΗΠΑ ο Ν.Σαρκοζί για συνάντηση με Ομπάμα

ImageΤην Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί στις 10 Ιανουαρίου ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Την περασμένη Πέμπτη η Γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο κ. Σαρκοζί θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του ζητήματα που θα απασχολήσουν τις επερχόμενες συνόδους του G8 και του G20.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία βρίσκεται στην (κυλιόμενη) προεδρία του φόρουμ G20, των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και το 2011 θα προεδρεύει του G8, του ομίλου των οκτώ μεγαλύτερων δυτικών βιομηχανικών χωρών συν τη Ρωσία και την Ιαπωνία.
Η τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών ήταν το Νοέμβριο στη σύνοδο του NATO στη Λισσαβόνα, αλλά η προσεχής συνάντησή τους θα είναι η πρώτη αφότου ο οργανισμός WikiLeaks έδωσε στην δημοσιότητα εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία σκιαγραφούσαν το Γάλλο πρόεδρο ως "βαθιά" φιλοαμερικανό πολιτικό, ενώ άλλα ασχολούνταν με το χαρακτήρα του.

Τμήμα ειδήσεων defeencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16406&Itemid=157

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου