Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ιράν: Εκτέλεση για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Στην Τουρκία οι επαφές με τη Μοσάντ!

Εκτελέστηκε σήμερα το πρωΐ στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, δι' απαγχονισμού, ο Ιρανός Αλί Ακμπάρ Σιαντάτ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ), όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο τη γενική εισαγγελεία της πόλης. 

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, ο Σιαντάτ διατηρούσε επαφές με τις ισραηλινές υπηρεσίες επί έξι χρόνια. Συνελήφθη το 2008 ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από τη χώρα, μαζί με τη σύζυγό του. 
Σύμφωνα πάντα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Σιαντάτ "ομολόγησε ότι έδωσε πληροφορίες για τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας στον εχθρό" και έλαβε ως ανταμοιβή 60.000 δολάρια. Το 2007 μάλιστα "παρέλαβε εξοπλισμό και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή" για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του ως κατάσκοπος. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε πληροφορίες, τις οποίες παρέδωσε σε έναν αξιωματικό του σιωνιστικού καθεστώτος, σχετικά με στρατιωτικές ασκήσεις, στρατιωτικές βάσεις, μαχητικά αεροσκάφη, τον αριθμό των εκπαιδευτικών πτήσεων σε κάθε βάση, τα αεροπορικά δυστυχήματα, τα αεροπορικά συστήματα και τους πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης", πρόσθεσε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι οι επαφές του με τους Ισραηλινούς έγιναν "στην Τουρκία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία, συνήθως σε ξενοδοχεία". Οταν συνελήφθη είχε επάνω του "29 σελίδες απόρρητων εγγράφων". 
Την Κυριακή ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι άλλος ένας κατάσκοπος του "σιωνιστικού καθεστώτος" καταδικάστηκε σε θάνατο ενώ υποστήριξε ότι εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις κατασκοπείας υπέρ του Ισράηλ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_7445.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου