Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πρόεδρος Παναμά σε DEA: "Ναρκωτικά και αντιπολίτευση, το ίδιο πράγμα"


O πρόεδρος του Παναμά, Ρικάρδο Μαρτινέλι, προσπάθησε να εκβιάσει την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ να του διαθέσει τον εξοπλισμό υποκλοπών που διέθετε για να καταγράψει τις κινήσεις των πολιτικών του αντιπάλων. Τα παραπάνω αναφέρονται σε διπλωματικό τηλεγράφημα που δημοσιοποίησε το WikiLeaks.
To μήνυμα του Μαρτινέλι, έλεγε "χρειάζομαι βοήθεια για την υποκλοπή τηλεφώνων".
Mάλιστα το σχετικό τηλεγράφημα, που υπογράφει η τότε αμερικανίδα πρέσβειρα Μπάρμπαρα Στίβενσον γράφει: "Αναφέρθηκε σε διάφορες οργανώσεις και άτομα που πιστεύει ότι θα έπρεπε να παρακολουθούνται, και ξεκάθαρα δεν έκανε ουδεμία διάκριση μεταξύ θεμιτών στόχων για λόγους ασφαλείας και πολιτικών του εχθρών".
Όταν η πρέσβειρα αρνήθηκε την συμμετοχή, ο Μαρτινέλι την χαρακτήρισε "πολύ προσκολλημένη στο νόμο" και απείλησε ότι θα σταματούσε τη συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στον Παναμά
Ο ίδιος πάντως, που απολαμβάνει δημοτικότητα κοντά στο 60% στον Παναμά, στη δημοσίευση της είδησης έκανε λόγο για παρεξήγηση. Σε κάθε περίπτωση η τότε πρέσβειρα των ΗΠΑ στο τηλεγράφημα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.
"Η ροπή του στον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς μπορεί να τον έκαναν αστέρα των σούπερ-μάρκετ αλλά δύσκολα θα τη χαρακτήριζε κανείς προσόν ενός πολιτικού άνδρα" προσθέτει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16425&Itemid=45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου