Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Α. Νταβούτογλου: "Άκυρη η συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ"

Αντίθετη στη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη χωρίς να επιλυθεί το κυπριακό είναι η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι τέτοιες συμφωνίες είναι άκυρες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Αχμετ Νταβούτογλου, χωρίς να επιλυθεί το Κυπριακό και το πρόβλημα να βρίσκεται στην ατζέντα των ΗΕ, η Τουρκία είναι αντίθετη σε τέτοιες διεθνείς συμφωνίες. "Τέτοιου είδους διεθνείς συμφωνίες", ισχυρίζεται, "είναι άκυρες και από άποψης διεθνούς δικαίου''. 

"Είμαστε αποφασισμένοι", πρόσθεσε, "να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα οφέλη των Τ/κ και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο", επαναλαμβάνοντας τη θέση της Αγκυρας ότι μετά τη λύση του Κυπριακού, επιθυμούν όπως η ανατολική Μεσόγειος μετατραπεί σε μια περιοχή ειρήνης και οικονομικής συνεργασίας.

Ο Νταβούτογλου μιλούσε μετά τη συνάντησή του με τον λεγόμενο πρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος μετέβη στη χώρα για να παραστεί σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διακήρυξης του 2011 ως έτους τουρισμού στο ψευδοκράτος για την Τουρκία.
http://www.sigmalive.com/news/politics/339924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου