Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αναφορά του νοτιοκορεατικού ΥΠΑΜ: 200.000 βορειοκορεάτες έτοιμοι να πραγματοποιήσουν δολοφονίες

ImageΗ φετινή  αναφορά του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμύνης η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια φέρνει νέα στοιχεία τόσο για τις ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας όσο και για την κατάσταση του στρατού της Ν, Κορέας.
Στην έκθεση τονίζεται πως η Β. Κορέα διαθέτει νέα πιο ισχυρά άρματα μάχης αλλά και 200.000 άνδρες με ειδική εκπαίδευση οι οποίοι έχουν ως αποστολή να προβούν σε δολοφονίες και δολιοφθορές στο Ν. Κορέα με μοναδικό να προκαλέσουν το χάος στον νοτιοκορεατικό Στρατό. Η αναφορά έρχεται σε μια στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας Lee Myung-bak αγωνίζεται για να αντικρούσει την κριτική μέσα στη χώρα πως οι νοριοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις βρέθηκαν απροετοίμαστες από την βορειοκορεατική επίθεση στη νήσο Yeonpyeong .
Η νέα έκθεση αναφέρει πως η Β. Κορέα στηρίζεται στα πυρηνικά της όπλα, στις ειδικές της δυνάμεις, στα συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, στα υποβρύχια και στις ειδικές ομάδες κυβερνοπολέμου. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο στη συγκεκριμένη αναφορά είναι η δύναμη των 200.000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων όπου ως κύρια αποστολή έχουν την διείσδυση στο έδαφος της Ν. Κορέας για την πραγματοποίηση δολοφονιών και την δολιοφθορά σε εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας όπως παραγωγής ενέργειας.
Ο στρατός της Β. Κορέας έχει αναπτύξει περισσότερα από 13.500 πυροβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος κατά μήκος των συνόρων –σε απόσταση μικρότερη από 50 χλμ. από την αποστρατικοποιημένη ζώνη- έτοιμα να πραγματοποιήσουν μπαράζ βολών οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και τη Σεούλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου