Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ιρανός στρατιωτικός συλλαμβάνεται από το ΝΑΤΟ να παραδίδει όπλα στους Ταλιμπαν

ImageΜέλος της ιρανικού επίλεκτου σώματος των φρουρών της Επανάστασης συνελήφθη από τις αρχές της ISAF στο Αφγανιστάν ενώ προσπαθούσε να παραδώσει όπλα στους Ταλιμπάν.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως το Ιράν ενισχύει τους Ταλιμπάν και την τρομοκρατία , παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις πως η Τεχεράνη δεν είναι αναμεμιγμένη στον πόλεμο που διεξάγεται στο γειτονικό της κράτος. Ο αξιωματικός των φρουρών της επανάστασης υπηρετεί στην ειδική ομάδα al-Quds  και συνελήφθη από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στις 18 Δεκεμβρίου στην επαρχία της Kandahar δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
«Η κοινή ομάδα ασφαλείας είχε εντοπίσει και κατάφερε να συλλάβει τον ιρανό στρατιωτικό ο οποίος προμήθευε με όπλα τους Ταλιμπάν μεταξύ Ιράν και Kandahar μέσω της επαρχίας Nimroz. Είναι η πρώτη φορά που μέλος της ομάδας al-Quds συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια παράνομης διακίνησης όπλων. Η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη, ενώ άλλες αναφορές κάνουν η λόγο για μαζικές απελευθερώσεις από τις φυλακές της μελών της Al Qaeda τα οποία στη συνέχεια κατευθύνονται πως Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου