Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πυρηνική δοκιμή του Ιράν στο έδαφος της Βορείου Κορέας;

Αποκαλυπτική μελέτη του Ινστιτούτου ερευνών του κορεατικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία κοινοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς προετοιμάζεται για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής στις αρχές του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες κορεατικών ΜΜΕ, οι βορειοκορεάτες κατασκευάζουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ένα τούνελ μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω πυρηνική δοκιμή. Την ίδια στιγμή πηγές από το Ιράν αναφέρουν ότι οι κυβερνήσεις του Ιράν και της Βορείου Κορέας, συμφώνησαν στην από κοινού πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής στο έδαφος της Βορείου Κορέας.
Για το λόγο αυτό ομάδα Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων έχει σταλεί στην Βόρειο Κορέα. Για την πραγματοποίηση αυτής της δοκιμής το καθεστώς της Βορείου Κορέας θα λάβει χρηματική αποζημίωση από το Ιράν, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές.
Επισημαίνεται ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στην από κοινού ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων με τη Βόρειο Κορέα να έχει μεταφέρει τη σχετική τεχνογνωσία στο Ιράν. Το τελευταίο έχει κατασκευάσει ως γνωστό τον βαλλιστικό πύραυλο Shahab-3 (βεληνεκές 2000 χλμ) ο οποίος αποτελεί αντίγραφο του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου Nodong-1.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου