Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ελλάδα, η φτωχότερη της ευρωζώνης


Το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας (20,1%) στην Ευρωπαϊκή Ένωσης των 15 κρατών - μελών και από τα υψηλότερα (24,7%) στην Ευρώπη των 27 χωρών - μελών παρουσιάζει η Ελλάδα.

Μάλιστα στη χώρα μας ιδιαίτερα υψηλό (14%) είναι το ποσοστό της μακροχρόνιας φτώχειας, δηλάδη των κατοίκων που παραμένουν σε κατάσταση φτώχειας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μελέτη των πανεπιστημιακών κ. Χρ. Παπαθεοδώρου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κ. Ι. Δαφέρμου (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με θέμα «Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου» και παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για το σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας.

Τώρα, πως γίνεται να ζητάνε οι "ετέροι" μας τόσα πολλά χρήματα από τους φτωχότερους, πως γίνεται να θέλουν να αυξήσουν τις τιμές των βασικώ αγαθών (π.χ. ενέργεια) στους πολίτες που έχουν τους μικρότερους μισθούς και που απειλούνται με... πείνα, είναι κάτι που ίσως κάποιοι οικονομολόγοι ή πολιτικοί, θα πρέπει να μας εξηγήσουν επαρκώς. Πριν βρεθούν αντιμέτωποι με την δυσάρεστη πραγματικότητα που θα επιβάλει μία κοινωνική εξέγερση των φτωχών, οι οποίοι δεν θα έχουν να χάσουν τίποτε...



http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_7716.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου