Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εκατοντάδες τούρκοι εργάτες εγκαταλείπουν το Ισραήλ

ImageΕκατοντάδες τούρκοι εργάτες θα χάσουν τις δουλειές τους στο Ισραήλ εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών που πήρε μορφή  «χιονοστιβάδας» μετά την επίθεση στο στολίσκο των  σκαφών που επιχειρούσε να διασπάσει τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας.
Η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Yilmazlar Holdings ανακοίνωσε την Κυριακή πως είναι πολύ πιθανό οι 800 τούρκοι εργαζόμενοί της να επιστρέψουν στην Τουρκία ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Το 2003 Ισραήλ και Τουρκία είχαν υπογράψει εμπορική συμφωνία  σύμφωνα με την οποία η ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία (ΙΑΙ) θα πωλούσε στην Τουρκία υλικό υψηλής τεχνολογίας με αντάλλαγμα η τουρκική  Yilmazlar να πραγματοποιούσε έργα στο Ισραήλ με δικό της προσωπικό.
 Η ισχύ της συμφωνίας ανανεωνόταν κάθε Ιανουάριο, η τουρκική κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να την ανανεώσει και αυτό το χρόνο, με αποτέλεσμα οι τούρκοι εργάτες να αναγκαστούν ή να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να απελαθούν. Την Κυριακή ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman δήλωσε για άλλη μια φορά πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ συγνώμη από την Τουρκία για την επίθεση της 31ης Μαίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου