Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Τώρα που εξελέγη ο ημίαιμος, ιδού! ...

Μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=292361&ct=16&dt=06/10/2009

Αθήνα - Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009
Μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας σημειώθηκε χθες, με ορισμένους στην αγορά να κάνουν λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση. Το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών συρρικνώθηκε στις 128 μονάδες βάσης, έναντι των 136 μονάδων βάσης που ήταν την Παρασκευή. Τα ελληνικά ομόλογα υπεραποδίδουν διότι στις αγορές αρέσει να υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική κατάσταση και το εκλογικό αποτέλεσμα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισαν ορισμένοι αναλυτές, σημειώνοντας ωστόσο πως το ερώτημα αναφορικά με το πότε θα ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος παραμένει.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε χθες ως το 4,396% (όταν υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, ανεβαίνουν οι τιμές τους), που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι το spread είχε ξεπεράσει τις 300 μονάδες βάσης στις 12 Μαρτίου, το μεγαλύτερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, λόγω των ανησυχιών ότι η Ελλάδα δεν θα κατάφερνε τελικά να αποπληρώσει τα χρέη της μετά την αύξηση των δημόσιων δαπανών.

Για την αντιγραφή
Δρ Α. Ζ

http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου