Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Γρίπη των χοίρων -η συνωμοσία των φαρμακοβιομηχάνων


Αν και τα γεγονότα τρέχουν και έχουμε τεράστιο υλικό σχετικά με το ζήτημα της νέας υστερίας των ΜΜΕ, την "τρομοκρατία της γρίπης των χοίρων",
  • που το δίχως άλλο δυσκολεύει ήδη την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και μέσα στα σχολεία και
  • που αποτελεί ένα θαυμαστό δείγμα παραφροσύνης που κυριαρχεί σε παγκόσμιο "κυβερνητικό" παραλογισμό, όπου
    • αντί να γίνονται σοβαρές προσπάθειες για πραγματικά προβλήματα χώρες και κρατικοί μηχανισμοί κυνηγούν ανύπαρκτα φαντάσματα,
    • για να γεμίσουν αφ' ενός τα ταμεία των φαρμακευτικών κολοσσών -που ας μην ξεχνάμε είναι μεγαλοχορηγοί προεκλογικών αγώνων- και
    • αφ΄ετέρου θυσιάζουν ότι πολιτιμότερο: την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων,
θα σας παραθέσω μία παλαιότερη "είδηση", από τον περασμένο Μαϊο, που μόλις έπεσε στην αντίληψη μου, όπου φαίνεται για άλλη μια φορά ο βασικός ενορχηστρωτής της υστερίας: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

"Ο πανικός γύρω από τη γρίπη των χοίρων επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο πολύ πιο γρήγορα από τον ίδιο τον ιό, κάτι που δίνει την αφορμή σε μια σειρά εμπειρογνώμονες να κάνουν προβλέψεις ότι ο θόρυβος γύρω από τη νέα ασθένεια είναι αποτέλεσμα της συνωμοσίας μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών του κόσμου.

Είναι ενδεικτικό, ότι η νόσος άρχισε να διαδίδέται σε όλο τον κόσμο ακριβώς μετά την συγχώνευση δύο γιγάντιων φαρμακευτικών εταιριών της Δύσης- της ελβετικής «Hoffmann-La Roche» και της αμερικανικής «Genentech» και δεν θα είναι καθόλου παράξενο όταν το νεοφερμένο φαρμακευτικό σύμφυρμα θα προτείνει σύντομα ένα εμβόλιο-θαύμα κατά της φοβερής νόσου- μεταλλάγματος. Εκαντοντάδες εκατομμύρια ευγνώμονες άνθρωποι και δεκάδες κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αγοράζουν το σωτήριο φάρμακο, κάτι που έπρεπε, όπως να λένε, να αποδειχτεί.

Νομίζω, είπε ο Αλεξάντρ Γιακοβλεβ, διευθυντής της Υπηρεσίας Αναλυτικών Πληροφοριών της εταιρίας «Ροσμπιζνεςκονσάλτινγκ» ότι εδώ υπάρχει κάποια δόση αλήθειας, έστω και από την άποψη ότι η ασθένεια αυτή προς το παρόν δεν συνιστά καμιά σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα. Κάτι περισσότερο, αποκαλύπτονται νέες και νέες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι η νόσος αυτή δεν είναι φοβερότερη από τη συνηθισμένη εποχιακή γρίπη.

Εκτός απ’ αυτό, το πρόβλημα περνά σήμερα σε επίπεδο ρεαλιστικού χρήματος. Την περασμένη εβδομάδα στα ΜΜΕ εμφανίστηκαν ορισμένα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία υπολόγισε ότι η πανδημία, αν θα ξέσπαζε, θα μπορούσε να στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία πάνω από 2 τρισεκατ. δολάρια. Τέτοιες εκτιμήσεις, κατά τη γνώμη του Αλεξάντρ Γιάκοβλεφ, δεν εμφανίζονται τυχαία, πολύ περισσότερο που επιδεικνύεται αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές από μέρους συγκεκριμένων εταιριών και οργανώσεων εμπειρογνωμών, π.χ. από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αυτοπαρουσιαστούν ακόμα μια φορά και να εξασφαλίσουν κάποια επιπρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν θα έλεγα, βέβαια, ότι όλα εδώ έχουν ενορχηστρωθεί άπτεστα.

Τέτοια απειλή ασφαλώς υπάρχει, αλλά είναι μίνιμουμ μεγαλοποιημένη και μάξιμουμ εσκεμμένα παραφουσκωμένη στα ΜΜΕ μέχρι το επίπεδο υστερίας, η οποία έχει, αναμφισβήτητα, οικονομικό χαρακτήρα,- είπε ο Γιάκοβλεφ. (πράγμα που φαίνεται εξάλλου και στην οικονομική ανάλυση του ελληνικού σχεδίου αντιμετώπισης πανδημίας γρίπης... σημ. τοξότισσα)


Οι καλά σκεπτόμενοι άνθρωποι είχαν καταλάβει από καιρό οτι οι φαρμακευτικές εταιρίες ενδιαφέρονται ώστε οι άνθρωποι να γίνουν μόνιμοι αγοραστές διαφόρων φαρμάκων. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η εγγύηση των σταθερά μεγάλων τους κερδών. Σ΄αυτές τις φιλοδοξίες τους συντελούν πολύ λογικά στην εμφάνιση νέων αγορών και δυνατοτήτων προκαλώντας πανδημικούς πανικούς. Σ΄αυτή τη σειρά, βρίσκεται, μάλλον, και η άρνηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να παραχωρήσει στα Εθνικά ΄Οργανα Υγείας πληροφορίες για τις ιδιότητες της νέας γρίπης και της ευαισθησίας της προς τα γνωστά ήδη αντιιικά και άλλα φάρμακα. Χωρίς τον υπολογισμό της ισχύουας πια θεραπευτικής αγωγής των ασθενών δίνονται συστάσεις για ένα μόνο παρασκεύασμα. Το γεγονός αυτό, όπως δήλωσε π.χ. ο Αρχίατρος της Κρατικής Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεννάντι Ονίσενκο, δεν είναι ευπρεπές και έρχεται σε αντίθεση με το Καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού"

Πηγή:www.ruvr.ru / αναδημοσίευση από Κοζάνη news

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου