Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ετοιμάζεται δημοσκόπηση “κατά παραγγελίαν”

Ο λαός έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις, αυτό είναι γνωστό. Οι τελευταίες εκλογές μπορεί να θεωρηθούν η ταφόπλακα αξιοπιστίας σφυγμομετρήσεων προ και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αφού (όπως μόνο εμείς αποκαλύψαμε) ο μοναδικός που βρήκε με σιγουριά το αποτέλεσμα ήταν ο Γιαννίκος μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Το γνωρίζει αυτός και ο Ψυχάρης (ας το διαψεύσουν έστω και τώρα).

Φανταστείτε λοιπόν πόσο κωμικό ακούγεται το σενάριο διενέργειας δημοσκόπησης για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Από μόνο του είναι αστείο. Δηλαδή, το δείγμα θα είναι απόλυτα ειλικρινές ότι “όντως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία”; Ο ερωτώμενος οπαδός του ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει για το “καλό της παράταξης”; Ο Καρατζαφέρης άλλωστε ποιόν θα ψήφιζε ως “καταλληλότερο διάδοχο”;

Και όμως, εντός των ημερών θα βγει δημοσκόπηση για τον “καταλληλότερο” διάδοχο. Με σκοπό βέβαια απλώς να καλλιεργήσει κλίμα. Αφού οι ίδιοι γνωρίζουν ότι αυτό το δεδομένο είναι απόλυτα αντιεπιστημονικό, όταν ήδη έχουν πέσει έξω κατά συρροήν στα πεπατημένα. Διαβάστε λοιπόν αυτό (για να γελάσετε με την ψυχή σας όταν βγει η δημοσκόπηση):

Κυνική ομολογία Φλέσσα: “Αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ”

Και αναμείνατε… γιατί θα υπάρξει μια εξέλιξη που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Ολυμπία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου