Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πάγκαλος: "Συμφωνήσαμε να ...γκριζάρουμε τα Ίμια"

Σε πλήρη επιβεβαίωση των απόρρητων τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ για το τι συνέβη στην κρίση των Ιμίων το 1996, προχώρησε σήμερα με παρέμβαση του στο Mega ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.
Για τα όσα δηλαδή αναφέρονται ότι συμφωνήθηκαν για να εκτονωθεί η πολεμική κρίση της εποχής εκείνης και τα οποία "ντοκουμέντα" θα παρουσιαστούν αύριο συνολικά από τους δημοσιογράφους Μ. Ιγνατίου και Α.Έλλις με το βιβλίο τους "ΙΜΙΑ - τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών".
Μάλιστα ο Θ. Πάγκαλος - τότε ΥΠΕΞ - δήλωσε ότι:
1ον διάβασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το βιβλίο και μελέτησε όλα τα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν και αποκαλύπτονται και,
2ον θεωρεί ότι με την δουλειά τους αυτή οι δυο δημοσιογράφοι επιτελούν ...εθνικό έργο!
Η εξέλιξη αυτή (ασφαλώς μη αναμενόμενη και....ευχάριστη) υποδηλώνει και υπογραμμίζει ίσως και την...αλλαγή στάσης της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης αλλά και μια έμπρακτη προσπάθεια του ίδιου του κ. Πάγκαλου "να επανορθώσει" από θέση πλέον αυξημένου κύρους.
Και φυσικά όχι μόνο δεν διέψευσε το παραμικρό - πως θα μπορούσε άλλωστε; - έδωσε όμως ελπίδα ότι πιθανόν να έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας και πλέον πιο ώριμοι και ΜΗ εκβιασμοί, θα δούμε το μέλλον πιο καθαρά.
Προφανώς - όπως μας έλεγαν άλλοι πολιτικοί παρατηρητές - ο Θ.Πάγκαλος να ήθελε "να τελειώνει με αυτή την υπόθεση" και μάλλον...ανακουφισμένος νιώθει, παρά σε...δύσκολη θέση.Ίδωμεν.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου