Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Όχι κ.Παπανδρέου, θα είναι λάθος να καταργηθεί το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η ίδρυση του Υπουργείου Βορείου Ελλάδος απ'τον Ελευθέριο Βενιζέλο έγινε για σοβαρούς Εθνικούς λόγους όταν την περιοχή εποφθαλμιούσαν το σύνολο σχεδόν των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα.

Η μετονομασία του υπουργείου σε "Μακεδονίας-Θράκης" από τον Ανδρέα Παπανδρέου έγινε επίσης για σοβαρούς Εθνικούς λόγους όταν ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων δεν είχε ακόμα ξυπνήσει,ωστόσο ο διορατικός πατέρας του νέου πρωθυπουργού ήθελε να στείλει τα μηνύματά του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα υπουργού Μακεδονίας Θράκης.

Οι λόγοι δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει καθώς τόσο η Μακεδονία όσο και η Θράκη βρίσκονται ήδη στη δίνη γεωπολιτικών εξελίξεων που αγγίζουν (μόνο;) τον κάθε Βορειοελλαδίτη.

Εκτός των Εθνικών λόγων όμως η φωνή της Βορείου Ελλάδος πρέπει να ακούγεται καθώς ο υδροκεφαλισμός του Ελληνικού κράτους έχει καταστήσει τη δημόσια διοίκηση κωφή απέναντι στις φωνές που προκαλούνται απ΄ τα προβλήματα της περιοχής.

Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πρέπει να παραμείνει,αλλά ναι,πρέπει να εκσυγχρονιστεί,να γίνει η πραγματική φωνή της Βόρειας Ελλάδας και να πάψει να εξυπηρετεί απλώς τις δημόσιες σχέσεις του εκάστοτε βουλευτή-Υπουργού.


Η πρόθεση της νέας Κυβέρνησης να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από Γενικές Γραμματείες είναι άστοχη και θα βρει απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής ασχέτως κομματικής τοποθέτησης.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να μη προχωρήσει στην κίνηση αυτή δίνοντας ουσιαστικά με το "καλημέρα"την πρώτη δυνατή "κλωτσιά" στην ελπίδα που έδωσε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- το νέο ξεκίνημα..

Greece Salonika

*Εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν να καλυφθεί το κενό απ΄το υπερδραστήριο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής στη Θράκη...


http://greece-salonika.blogspot.com/2009/10/blog-post_7924.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου