Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Στα 48.56 ευρώ το βαρέλι παραμένει το αργό

Σταθερό περί τα 48-49 ευρώ το βαρέλι, παραμένει το αργό πετρέλαιο, καθώς το δολλάριο παραμένει «ασθενικό» στα 1.4783 ευρώ, αλλά οι «παπαγάλοι» των διεθνών και εγχώριων κερδοσκόπων λένε ότι,«ενισχύεται η τιμή του αργού, πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι ,διευρύνοντας την άνοδο των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για το ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο «παπαγάλος», Σουμίσο Σάνο, γενικός διευθυντής Έρευνας στη SCM Securities στο Τόκιο, δήλωσε: «Αναθεωρούμε την πρόβλεψή μας για το εύρος των τιμών πετρελαίου στα 70-80 δολάρια για το υπόλοιπο του έτους, από 65-75 δολάρια»,

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ήταν το απόγευμα στα 74.18 δολάρια το βαρέλι. Χθες, έκλεισε στο υψηλό επτά εβδομάδων στα 73,27 δολαρίων το βαρέλι.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 72,21 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματεύεται στα 338 ευρώ τα 1000 λίτρα .( 1,9255 δολλάρια το γαλόνι).
Η προσοχή της «αγοράς», στρέφεται τώρα, στη μηνιαία έκθεσή του ΟΠΕΚ , η οποία θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα και αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις για την ενίσχυση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου