Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Η Άγκυρα στοχεύει σε Ελληνικά νησιά και έχει... σχέδιο!

Κατάληψη Ελληνικού νησιού και...

στη συνέχεια... διαπραγματεύσεις...!

Σύμφωνα με ένα από τα απόρρητα σενάρια του Τουρκικού Επιτελείου, για να εξαναγκαστεί μόνη της η Ελλάδα να απογυμνώσει ή να διαπραγματευτεί τα Νησιά της και το καθεστώς τους, έξω από τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου που είναι αρνητικό για την Άγκυρα, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα πονηρό ανατολίτικο τέχνασμα, βάση του οποίου, εάν ο γείτονας δε σου δίνει την αυλή του, τότε ζήτα το σπίτι του!
Το σενάριο αυτό μεταφράζεται σε κατάληψη άλλου ελληνικού νησιού ή νησίδας και χρησιμοποίηση των Ξένων Δυνάμεων για «αναγκαστικές διαβουλεύσεις» (όπως το βράδυ των Υμίων με το τρίγωνο Αθήνα – Ουάσιγκτον – Άγκυρα που οδήγησε σε απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από ελληνική όμως νησίδα) που θα θέσουν στην Αθήνα το εξής δίλλημα:
«Για να εγκαταλείψει η Τουρκία τη τάδε νησο/νησίδα, πρέπει και η Ελλάδα να πράξει το ίδιο και να εγκαταλείψει τη δική της νήσο/νησίδα»!!! Να αποχωρήσει δηλαδή η Ελλάδα από τη Ρω, για να αποχωρήσει π.χ. η Τουρκία από την ελληνική «Στρογγυλή» ή το «Φαρμακονήσι», ώστε να έχει πετύχει την γκριζοποίηση της ελληνικότητας των νησιών μας διεθνώς, την έμπρακτη «ουδετεροποίησή τους», με στόχο μέσω διαπραγματεύσεων στην καλύτερη περίπτωση, να αλλάξει σταδιακά το καθεστώς της ιδιοκτησίας τους και ιδίως του θαλάσσιου χώρου, της υφαλοκρηπίδας τους και της ΑΟΖ τους! Αλλά ακόμη και να παγώσει κάθε πρόοδο στον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή, καθώς και αυτό θα είναι ένα κέρδος, επειδή δεν θα μπορούν ξένες εταιρείες να προχωρήσουν σε υποθαλάσσια έρευνα και εκμετάλλευση της τοπικής Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μετά από κάτι τέτοιο…
Βεβαίως τα Ελληνικά Επιτελεία έχουν τις απαντήσεις για κάθε σενάριο και οι εκπλήξεις που περιμένουν την «αλεπού» θα είναι πραγματικά απρόβλεπτες, όπου και αν πατήσει…
Η μέγιστη στρατηγική αξία των νήσων Ρω και Στρογγύλης
Έτσι ξαναγυρίζει το θέμα των ελληνικών βραχονησίδων και νησίδων που διεκδικεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας αυθαίρετα ότι όσα νησάκια βρίσκονται έως τρία (3) μίλια από τις ακτές της είναι ανεξαιρέτως τουρκικά, αλλά και τίθεται σε πρώτο πλάνο η στρατηγική σημασία των τριών ξεχασμένων ελληνικών νησιών, ήτοι της Μεγίστης, της Ρω και της Στρογγυλής, που αποτελούν τα ακριτικά φρούρια των ελληνικών εθνικών, κυριαρχικών και οικονομικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο!
Χάρη σε αυτά τα ηρωικά ελληνικά νησάκια, που απέχουν ελάχιστα από τις απέναντι ακτές, η Ελλαδική ΑΟΖ εφάπτεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, «απομονώνοντας» την τουρκική αλαζονεία, και δημιουργώντας μια μεγάλη συμπαγή ελληνική (ελλαδο-κυπριακή) Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης!!!
Για το λόγο αυτό τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, θα συγκεντρώσουν τη μήνη της Άγκυρας, και ιδίως η Στρογγύλη, που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και φράζει όπως και τα άλλα δύο γειτονικά ελληνικά νησιά (Ρω και Μεγίστη) την Τουρκική ΑΟΖ προς το νότο! Ενδεχομένως δε η Στρογγύλη (Υψηλή ή Στρογγυλή) να αποτελέσει τον κύριο στόχο της Άγκυρας, ενώ σημειώνεται πως το 1975, η Ρω (Άγιος Γεώργιος), δέχτηκε τουρκική «απόβαση» τύπου «Χουριέτ-Υμίων», επειδή κυμάτιζε πάνω της η Ελληνική Σημαία, υψωμένη από τα χέρια της μεγάλης Ελληνίδας, της Δέσποινας Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω)!!!
Γιατί την Ρω;
Όπως έχουμε γράψει εδώ και ένα περίπου χρόνο, κύριος τουρκικός στόχος θα είναι νησιά Ρω, Μεγίστη, Στρογγυλή, επειδή αυτά τα ελληνικά νησιά εγκλωβίζουν και περιορίζουν την Τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ συνενώνουν τις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου!!!
Στη Συνθήκη των Παρισίων, ορίζεται ρητά και ονομαστικά το Καστελόριζο (Μεγίστη) στην Ελλάδα «και οι παρακείμενες νησίδες» και είναι νομικά και πολιτικά ακατόρθωτο να κλονισθεί η ελληνικότητα της Μεγίστης, που μπορεί όμως κατά τους Τούρκους να εξουδετερωθεί με την Κατάληψη της Ρω και της Στρογγυλής, για τα οποία η Άγκυρα κατασκευάζει «ασάφειες» με την ενθάρρυνση των Αμερικανικών Υπηρεσιών.
Εάν τα νησάκια αυτά «περάσουν» στα χέρια της Τουρκίας, τότε θα αποκτήσουν «ξαφνικά» τουρκική υφαλοκρηπίδα και τουρκική ΑΟΖ, που θα διακόπτει την ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου και θα εγκλωβίζει αυτή του Καστελόριζου…
Αλλά και η έμπρακτη αμφισβήτησή τους, αμφισβητεί την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και την Ελληνική ΑΟΖ, άρα «μπλοκάρει» κάθε σχετική εξέλιξη!
Και η Τουρκία βιάζεται να σταματήσει την ΕλλαδοΚυπριακή ΑΟΖ…Γιατί ΑΟΖ σημαίνει Αποκλειστική άντληση πετρελαίου… Μαύρου Χρυσού! Μια υποθαλάσσια «Σαουδική Αραβία»!!!
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σχόλιο του Τουρκικού Καναλιού για τη Ρω, που την ονομάτισε ως «νησίδα στη μύτη της Τουρκίας» που εννοείται δεν μπορεί να είναι …ελληνική!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου