Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Κατεβάζω άρα υπάρχω! (και θα πλερώνω!)


Σε μια εποχή που δεν είναι να βλέπεις τηλεόραση γιατί κινδυνεύουν τα νεύρα σου και τα έπιπλά σου, που δεν μπορείς να πας σινεμά επειδή μέχρι να αρχίσει η προβολή σου'χουν φύγει 40 ευρώ καταναλώνοντας μαλακίες, και όταν σβήνουν τα φώτα πάντα μα ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει ένας σπαστικός που θα μασουλάει, ένας βλαμένος που θα΄χει ανοιχτό το κινητό, και μια παρέα που δε θα σταματάει να κάνει ηλίθια σχόλια, ευτυχώς έχουμε το internet.

Κατεβάζεις ότι θέλεις να δεις, πληρώνοντας μόνο τη συνδρομή του παροχέα σου, και είσαι κομπλέ. Πετάς το ταινιάκι σ'ένα dvd και το βλέπεις και στην 42άρα που λέει ο λόγος, πατώντας εσύ pause όποτε θέλεις μαμ ή τσισάκια..


Περί πνευματικών δικαιωμάτων κολοκυθόσπορος (πασατέμπο). Σ'αυτή τη χώρα καταπατάται το δικαίωμα να αναπνέεις και να περπατάς, και μας μαράνανε τα δικαιώματα του Hollywood? Ίσα ρε Λάκη!


Στην Αγγλία (πατρίδα του φανατικού downloading) οι εταιρίες παραπονέθηκαν ότι τα δικαιώματά τους (οι εισπράξεις τους) καταστρέφονται και καταπατούνται από όσους έχουν την ευχέρεια να απολαμβάνουν μουσική και ταινίες που κατεβάζουν από το διαδίκτυο, οπότε νομοθετήθηκε η απαγόρευση δωρεάν διανομής αρχείων που προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα του δημιουργού. Και σ'άλλες χώρες έχει νομοθετηθεί αυτό αλλά το που εφαρμόζεται είναι άλλο ευαγγέλιο..


Ο downloader-άς όμως, ως εφευρετικό και προσαρμοστικότατο ον, πάντα θα βρίσκει τρόπους να αποκτά αυτό που ψάχνει, και μάλιστα με τις πλάτες των επώνυμων υπηρεσιών που φέρουν κάτι διαφημισάρες ΝΑ, και βγάζουν τα λεφτάκια τους και με το παραπάνω.

Για παράδειγμα, όταν έχεις τη δυνατότητα να στείλεις ή να λάβεις φωτογραφίες, μουσική, ταινίες μέσω προγραμμάτων τύπου messenger, όλα τα άλλα peer2peer κάνουν απλά πιο εύκολη και πιο ευρεία την αναζήτηση. Στην Αυστραλία π.χ., απαγορεύονται από μερικούς παροχείς οι ανταλλαγές αρχείων με file extension (κατάληξη) .mp3, .mpg, .avi κλπ. Έλα όμως που δεν απαγορεύονται τα συμπιεσμένα αρχεία με κατάληξη .zip ή .rar..
Κατά συνέπεια, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να συμπιέσεις το αρχείο, και αυτό που θα δει ο αυστραλιανός σέρβερ του παροχέα είναι απλά ένα .rar το οποίο επιτρέπεται. Δηλαδή, κουραφέξαλα, τη δουλειά μας την κάνουμε.

Ύστερα, υπάρχουν και τα hide-ip. Προγραμματάκια που εκτός της προστασίας μέσω καμουφλάζ τς προσωπικής διεύθυνσης ip, κάνει τον χρήστη να φαίνεται ότι συνδέεται από άσχετες μακρινές χώρες, τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να βρει ούτε στο χάρτη.
Αυτά τα προγράμματα, εξασφαλίζουν μερικώς την ανωνυμία του χρήστη, και αν ξέρεις και πέντε πραγματάκια παρά πάνω, μπορείς να ορίσεις ο ίδιος αν θες να φαίνεται ότι μπαίνεις από το Περού, την Ισλανδία ή την Κίνα.


Μετά υπάρχουν και οι διεθνείς σελίδες αποθήκευσης υλικού, που ακόμα κι αν δεν έχει κανείς συνδρομή, μπορεί με έναν σύνδεσμο να καταλήξει στο αρχείο που ψάχνει.
Υπάρχουν πάαααρα μα πάαααρα πολλές επιλογές. Δε θα σας κάνω και μάθημα, έξυπνα παιδιά είστε, παρανομήστε μόνοι σας.

Άρα το ερώτημα είναι γιατί χτυπιούνται όλοι αυτοί, εφόσον πάντα υπάρχει δίοδος;

Γιατί ίσως παίρνουν πολλά από τη φορολογία των αγαθών που προστατεύονται από πολιτική πνευματικών δικαιωμάτων; (λέω εγώ τώρα..)
Γιατί από τη διαφήμιση εταιριών σε δωρεάν p2p, δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα;

Ή μήπως γιατί τόσα χρόνια έβλεπαν την τεχνολογία επικοινωνιών να κάνει άλματα και φτάσαμε σε σημείο να βλέπεις ταινία με την ίδια ή μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που θα την κατέβαζες;


Με αυτά φαίνεται να ασχολούνται πολιτικοί στην Αγγλία, οι οποίοι νομίζουν ότι ξέρουν από διαδίκτυο επειδή χειρίζονται ένα email. (omg + 3lol)
Φαίνεται όμως ότι έχουν σύμβουλο το χρήμα (πολύ πρωτότυπο αυτό!) και νομοθετούν σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεν, και εις βάρους των συμφερόντων των δε..

Οι μεν είναι εταιρείες προώθησης και πώλησης αγαθών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, και οι δε είναι οι παροχείς που παραπονιούνται για τις φραγές αρχείων που μπορούν να περνάνε από το σέρβερ τους, με αποτέλεσμα οι ενοικιάσεις των παροχών τους να πέφτουν κατακόρυφα.


Τα'χουν πάρει λέει το
BBC οι παροχείς με τη νέα νομοθετηκή ρύθμιση που κατατέθηκε και απαγορεύει κι άλλα, κι άλλα, και ποιος θα τους εξηγήσει ότι αυτό είναι εις βάρος και των ίδιων που νομοθετούν επειδή εν μέσω κρίσης, άμα κλείνουν μέχρι και εταιρίες παροχέων, ποιος θα πληρώνει φόρους; Οι καταναλωτές ούτως ή άλλως δεν είναι να αγοράζουν cd και dvd με την ανεργία που τους θερίζει. Ενώ με τους φόρους που έμμεσα πλήρωναν στους παροχείς, το λεφτάκια ήταν σίγουρα.. (σπάσιμο θέλει το ξερό σας το κεφάλι) Αλλά τη βρήκαν την άκρη!

Πάλι σε
άλλο άρθρο το BBC, φορολογούνται παραπάνω οι γρήγορες συνδέσεις με παροχείς...!

Φτου, κακά, δε θέλω να δίνω ιδέες και στους δικούς μας σφάχτες, αλλά να μου το θυμηθείς, όπως πληρώνουμε ΦΠΑ και στους φόρους τελών κινητής τηλεφωνίας (φόρο στο φόρο οι αγιογδύτες!), θα σκεφτούν κάτι ανάλογο και για την περίπτωση του "κατεβατζή"..

Από τη μία βλαστημάω το αργό και ακριβό internet της Ελλάδας και την άγνοια που μας δέρνει, κι από την άλλη, να λέμε πάλι καλά που δεν έχουμε τις γραμμές της υπόλοιπης Ευρώπης.

Μπρος γκρεμός, και πίσω πάλι γκρεμός δηλαδή!



©


Υ.Γ. Ευχαριστώ το διαδίκτυο που με γλίτωσε από την κατάντια της ελληνικής τηλεόρασης, κινηματογράφου και ΚΥΡΙΩΣ ραδιοφώνου.. και μου επιτρέπει να απολαμβάνω το Living του Sully σε 320kbps!

http://pussyfer.blogspot.com/2009/08/blog-post_2690.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου