Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Σοβαρά επεισόδια στο Κόσοβο ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς

7 τραυματίες από ανταλλαγή πυροβολισμών και ρίψη χειροβομβίδας.


Επτά άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Βόρειο Κόσοβο. Η πόλη στην οποία κατοικούν και οι δύο κοινότητες έγινε θέατρο ταραχών, καθώς εκτός από τον πετροπόλεμο σημειώθηκε και ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ εξερράγη και μία χειροβομβίδα.
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος και σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας τραυματίστηκαν 5 Αλβανοί και 2 Σέρβοι.
Τα γεγονότα άρχισαν όταν περίπου 100... Σέρβοι διαδήλωσαν εναντίον της ανοικοδόμησης αλβανικών σπιτιών που είχαν καταστραφεί στη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου. Παρόμοιες συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει τον Απρίλιο όταν οι Σέρβοι επιτέθηκαν για την ίδια αιτία σε ειρηνευτικά στρατεύματα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Γάλλος στρατιώτης. Χθες, δεκάδες Αλβανοί διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Πρίστινα εναντίον της ευρωπαϊκής δύναμης στην περιοχή, καταστρέφοντας 24 οχήματά της.
Το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008. Ο νεοδιορισθείς πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Κρίστοφερ Ντελ, δήλωσε χθες ότι «η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μη αναστρέψιμη» και τόνισε ότι η πολιτική της χώρας του απέναντι στο ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει αλλάξει...

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/blog-post_9958.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου