Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Έπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο - Νεκρός ο πιλότος!!!

Ένας ήρωας ακόμη δεν είναι μαζί μας

Το άκουσα μόλις τώρα στο ραδιόφωνο κι αρνούμαι να το πιστέψω... κι όμως είναι αλήθεια!Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, την ώρα που επιχειρούσε σε πυρκαγιά, έπεσε στην Κεφαλλονιά κι ο πιλότος του είναι νεκρός!!!
Πολλά και μεγάλα τα ερωτηματικά.
Πόσες ώρες πτήσης είχε ο πιλότος;
Από πότε είχε να ξεκουραστεί;
Σε τι κατάσταση ήταν το αεροπλάνο;
Ως πότε θα μετράμε νεκρούς;
Επιτέλους θα ευαισθητοποιηθεί κανείς;
Ποιός θα κάνει τώρα "χαρακίρι";
Να παραιτηθεί έστω;
Τι ρωτάω και σε ποιούς;
Στα "παχύδερμα" που μας διοικούν;
Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν άμεσα στους πολιτικούς εκείνους που εμπλέκονται στην μη υποστήριξη των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών με επιπρόσθετο προσωπικό πτήσης.
Τους έχουνε αφήσει να παλεύουν με τον θάνατο, σε κάθε πτήση, χωρίς ξεκούραση και με τα πτητικά μέσα χωρίς ελέγχους...
Εμείς σαν ιστολόγιο στέλνουμε τα θερμότατα συλληπητήριά μας στην οικογένεια των πυροσβεστών πιλότων, σε όλους αυτούς που ξεχνούν τη δική τους ζωή για να σώσουν ζωές και περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.
Η πολιτεία τους οφείλει τα μέγιστα και πρέπει να τους αναγνωρίσει την θυσία τους, που στο πρόσωπο του νεκρού πιλότου σήμερα, αυξάνει τα θύματα της αδιαφορίας, της λαίλαπας που είναι χειρότερη και από τη φωτιά...
Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του...
Παπαθεμελης: Τιμή στον ήρωα πιλότο του πυροσβεστικού
Σε δήλωσή του για τον πιλότο του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έπεσε στην γραμμή του καθήκοντος, συμμετέχοντας στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής τόνισε:
«Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη για τον χαμό του ήρωα πιλότου, ο οποίος με αυταπάρνηση έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την καταστολή της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά.
Στο πρόσωπό του τιμούμε όλους τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών και τους πυροσβέστες που αγωνίσθηκαν αυτές τις μέρες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες πολιτών και περιβάλλον.
Είθε η θυσία του να γίνει παράδειγμα για όλους μας, για μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που βιώνουμε σήμερα».

http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_9703.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου