- Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Τουρκία απορροφά κεφάλαια του Αραβικού Συνδέσμου και στο "όνομα του Αλλάχ" συνεχίζει τις προσπάθειες εκτουρκισμού μουσουλμανικών πληθυσμών μέσα από "τραπεζικές δραστηριότητες"
- Επεκτείνονται οι δραστηριότητες της Ziraat Bank εντός της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα και στη νότια Βουλγαρία και στη Γεωργία
Φυσικά, ο γιατρός (βλέπε Γιώργος Παπανδρέου) προτιμά να κάνει κανώ κάπου στην Ύδρα ή στην καλύτερη περίπτωση να κρατάει το στόμα του κλειστό, αλλά οι συνεργάτες του φαίνεται πως "αγρόν πουλούν" (οι αγορές στην Θράκη γίνονται πλέον μόνο από τουρκικά κεφάλαια). Και μέσα στα πλαίσια αυτής της "πώλησης", η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα Ziraat Bank, γνωστότατη για τις σχέσεις της με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τις αγαστές σχέσεις με το τουρκικό βαθύ κράτος αλλά και τις άριστες "συνεργασίες" με τους τούρκους στρατηγούς, ανακοίνωσε την διάθεσή της για... επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και στο Νομό Ξάνθης. Ενέργεια απολύτως αναμενόμενη, για την οποία είχαμε γράψει και είχαμε προειδοποιήσει επακριβώς την ελληνική πολιτεία προ καιρού.
Με μία λιτή ανακοίνωση, η διεύθυνση της Ziraat Bank ενημέρωσε για τα σχέδια υλοποίησης υποκαταστήματός της στο νομό Ξάνθης, δηλαδή για την εισχώρησή της σε έναν ακόμη νομό στον οποίο διαμένει ένας μεγάλος αριθμός ελλήνων μουσουλμάνων (Πομάκοι) τους οποίους και προσπαθεί να προσεγγίσει μέσω οικονομικών "προσφορών" για να τους πείσει για το μεγαλείο και την ισχύ της Τουρκίας. Η τράπεζα αυτή ενεργεί μέσα στα γενικότερα πλαίσια εκτουρκισμού της Ελληνικής Θράκης, γεγονός που μάλλον αφήνει αδιάφορους τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών, οι οποίοι δεν νιώθουν καμία απειλή από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του τουρκικού τραπεζικού ομίλου στη Θράκη!!!
Επέκταση στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας
Μέχρις εδώ, όμως, η δράση ήταν αναμενόμενη. Οι δραστηριότητες του τουρκικού οικονομικού τραπεζικού οργανισμού ξαφνικά επεκτείνονται και στην γειτονική νότια Βουλγαρία κα συγκεκριμένα στην πόλη Κίρτζαλι, όπως διαβάζουμε στην "Rodop Ruzgari". Να θυμίσουμε πως στη νότια Βουλγαρία διαμένει μεγάλος μουσουλμανικός πληθυσμός (κυρίως Πομάκοι, αλλά και τουρκόφωνοι οι οποίοι μετακινήθηκαν οικειοθελώς στις νότιες περιοχές της χώρας πριν από μερικά χρόνια), ο οποίος φαίνεται να γίνεται "στόχος" των οικονομικών (και όχι μόνο) επιτελών της Άγκυρας. Έτσι εξηγούνται και τα πολλά και συνεχή ταξίδια (τον τελευταίο χρόνο) του τούρκου πρόξενου κυρίου Σαρνίτς στην πόλη αυτή. Τα ταξίδια αυτά συσχετίστηκαν και με πιθανότατη μετακίνηση του γνώστη της "βαλκανικής κουλτούρας" προξένου (υπενθυμίζουμε πως έδρασε επίσημα στην περιοχή του Κοσόβου ως πράκτορας της ΜΙΤ, σε αγαστή συνεργασία με τον αμερικανό εντεταλμένο στην περιοχή αυτή και σημερινό πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κύριο Yee Hoyt ο οποίος προ ενός περίπου έτους προσπάθησε ανεπιτυχώς να "πείσει" τον πρόεδρο των αθιγγάνων της ανατ. Μακεδονίας και Θράκης για να δηλώσει "αθιγγανική μειονότητα" στην περιοχή). Οι εξελίξεις δείχνουν -προς το παρόν- πως ο κύριος Σαρνίτς εργαζόταν επιμελώς για την προετοιμασία όλων των προϋποθέσεων δημιουργίας τραπεζικού υποκαταστήματος στο Κίρτζαλι της νότιας Βουλγαρίας, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυσσε και τις προσωπικές του επαφές μέσω των επερχόμενων -μέσω της Ziraat Bank- αραβικών κεφαλαίων στην περιοχή.
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Βουλγαρία είναι αρκετά ανεπτυγμένος, αφού ένας στους 8 κατοίκους της γειτονική μας χώρας είναι μουσουλμάνος. Μάλιστα, ο πρόεδρος Μπορίσοφ, διαβλέποντας τα προβλήματα προσπάθησε να απομονώσει την "τάση" των μουσουλμάνων να επεκταθούν σε διάφορους τομείς (π.χ. τηλεοπτικές ειδήσεις τα τουρκικά), αλλά δεν τα κατάφερε μετά από έντονες διαμαρτυρίες που προήλθαν κυρίως από την Ευρώπη. Έτσι, το "βήμα" ή "οικονομικό άνοιγμα" της Ziraat Bank στη νότια Βουλγαρία, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Βαλκανικής, αφού είναι γνωστές -πλέον- οι μέθοδοι εξαγοράς των ανθρώπων, μέσω κεφαλαίων που έρχονται από την Τουρκία, για να δώσουν "ευκαιρίες" σε φίλιους πληθυσμούς να ζήσουν καλύτερη ζωή, αρκεί φυσικά να προσεταιριστούν τον "τουρκισμό" και να εξυπηρετήσουν μεσοπρόεσμα πολιτικά συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή.
Υποκατάστημα και στο Βατούμι της Γεωργίας
Κι ενώ νιώθουμε ένα "μούδιασμα", παρατηρώντας την Άγκυρα να περικλείει την νότια Βουλγαρία και την Ελληνική Θράκη, η μεγάλη έκπληξη στις τραπεζικές δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας έρχεται από την Γεωργία και συγκεριμένα από το Βατούμι στο οποίο, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα τουρκικών συμφερόντων Rodop Ruzgari, αποφασίσθηκε να ανοίξει υποκατάστημα ο τουρκικό τραπεζικός κολοσσός!!! Παράξενο; Μα φυσικά όχι, αφού και η συγκεκριμένη πόλη -αλλά και η ευρύτερη περιοχή- αποτελεί πυρήνα μουσουλμάνων που επιθυμεί διακαώς να πλησιάσει η Άγκυρα. Γνωστές, εξάλλου, από το παρελθόν, είναι και δραστηριότητες τόσο της ΜΙΤ όσο και των Γκρίζων Λύκων στην περιοχή, που εργάστηκαν συντονισμένα για να προωθήσουν τα τουρκικά συμφέροντα, αλλά ο πόλεμος με την Ρωσία τους "χάλασε τα σχέδια" μεταθέτοντάς τα χρονικά...
Έτσι, εν καιρώ παγκόσμιας οικονομικής δυσπραγίας, η Τουρκία εμφανίζεται ως μεγάλος επιχειρηματίας, που αποφασίζει να διακινήσει μεγάλα κεφάλαια σε φίλιες περιοχές -με μουσουλμάνους κατοίκους-, με απώτερο σκοπό να επεκτείνει και άλλες δραστηριότητες στις περιοχές αυτές, αφού εχει εξασφαλίσει πρώτα την "φιλική υποδοχή" από τους ντόπιους πληθυσμούς. Η Άγκυρα κάνει πραγματικά μεγάλα βήματα και το αστείο είναι πως τα "βήματα" αυτά τα πραγματοποιεί μέσω κεφαλαίων του Αραβικού Συνδέσμου, οποίος χρηματοδοτεί την κατασκευή τεμένων, αλλά όπως φαίνεται η Άγκυρα μετατρέπει αυτά τα χρήματα σε πολιτική πίεση σε ξένα κράτη (φροντίζοντας ταυτόχρονα να ικανοποιεί και τις απαιτήσεις των "επενδυτών" Αράβων).
Τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση; Ως συνήθως, τίποτε απολύτως... Αφού για μία ακόμη φορά, στέκεται ως απλός παρατηρητής, τη στιγμή μάλιστα που προ καιρού ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής είχε φέρει στο νομό Ροδόπης τούρκους επιχειρηματίες για να δούνε τη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής και να συζητήσουν πιθανές εξαγορές εγκαταλειμένων βιοτεχνικών ή βιομηχανικών μονάδων... Το γιατί έκλεισαν αυτές οι παραγωγικές μονάδες ίσως θα πρέπει να μας το εξηγήσουν οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας. Το γιατί εγκαταλείφθηκαν όμως άλλες μονάδες και μεταφέρθηκαν στη νότια Βουλγαρία, στην Τουρκία ή στα Σκόπια, θα πρέπει να το εξηγήσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας, αφού ήταν γνωστό πως αυτό ήταν μία κίνηση που θα επέφερε την οικονομική κατάρρευση της Θράκης. Το τραγικό είναι πως οι επιχειρήσεις που έφυγαν από τη Θράκη και μεταφέρθηκαν σε γετονικές χώρες, επιδοτήθηκαν από την ελληνική πολιτεία γι αυτή τους την επιλογή...
Μέσα σε αυτό το κλίμα της εγκατάλειψης (σε ευνομούμενα κράτη κάποιοι ίσως και θα είχαν μπει ισόβια στη φυλακή για μία τέτοια εξέλιξη) η Θράκη φαίνεται πως παραδίδεται αργά αλλά σταθερά επιταχυνόμενα στα χέρια και στις διαθέσεις της Άγκυρας, μέσω τουρκικών κεφαλαίων που "διαρρέει" η Ziraat Bank στην ευρύτερη περιοχή. Μήπως τελικά σε αυτό το κράτος θα πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει καλή θέληση από όλους και θα πρέπει πλέον να αρχίσουμε να προσανατολιζόμαστε προς την περίπτωση των εσκεμμένων αποφάσεων και ενεργειών εις βάρς εθνικών συμφερόντων που ίσως να αποφέρουν σμίκρυνση της ίδιας της πατρίδας μας; Γιατί κανείς δεν βλέπει το "δέντρο που καίγεται"; Μήπως περιμένουν όλοι να δούνε ολόκληρο το δάσος στις φλόγες; Μα, τότε θα είναι πολύ αργά... Πάρα πολύ αργά...
Κωνσταντίνος
Διαβάστε επίσης:
Τουρκική εισβολή στη Θράκη, με ελληνική πρόσκληση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου