Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Για μια ακόμα φορά εκτός πραγματικότητας


Όχι ότι μπορούσε να γίνει αλλιώς, αλλά ο Γ. Παπανδρέου, για ακόμη μια φορά ήταν εκτός πραγματικότητας. Ή τουλάχιστον δεν μπορούσε να ομολογήσει ότι η ΕΕ δεν κατάφερε, ούτε αυτή τη φορά να βρει λύσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου, προφανώς διότι απλά επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της 11ηςΜαρτίου στις οποίες περιλαμβάνονται και η επιμήκυνση με μείωση του επιτοκίου κατά 1 μονάδα. Δήλωσε ότι δικαιώθηκαν οι ελληνικές θέσεις και προσπάθειες, γεγονός πάντως, που μόνο αυτός θέλει να δει.
«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ΕΕ θα στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με κάθε τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα, ιδιαίτερα για τις αγορές. Τώρα γιατί οι αγορές ούτε καν ίδρωσε το αυτί τους από τις 11 Μαρτίου, αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, αλλά σε κάθε περίπτωση «η Ευρώπη είναι εδώ».
Ερωτώμενος για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμα και να συγκρουστεί (πχ στην περίπτωση της ΔΕΗ) για την εφαρμογή του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το πρόγραμμα βάζει ένα πλαίσιο, αποτελεί μέρος ενός γενικότερου προγράμματος εξυγίανσης του Δημοσίου. Απέφυγε δηλαδή να πει τι τελικά θα κάνει η κυβέρνηση: “Το πρόγραμμα θα εξειδικευθεί, όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση“.
Σε άλλη ερώτηση για το αν οι αποφάσεις της Συνόδου «μεταφράζονται» σε νέα μέτρα, ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
Κρατείστε την αυτή την υπόσχεση. Διότι όπως ξέρετε ό,τι είπε τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οπότε τα μέτρα είναι σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου