Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Άρχισαν τα... πράσινα κόλπα και με το σκάνδαλο των υποβρυχίων


Σε σημερινή σύσκεψη κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι συμφωνεί με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, εφόσον σταλεί ο σχετικός φάκελος από την δικαιοσύνη.
Αυτό το “εφόσον σταλεί” ακούγεται λίγο περίεργα. Επειδή την ίδια στιγμή, το protothema.gr αποκαλύπτει ότι η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση (Πόπη Παπανδρέου) έχει «σπάσει» τη δικογραφία τουλάχιστον σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην περίοδο 1999 με 2002, όταν και υπογράφηκε η σύμβαση και αυτό το κομμάτι έχει στείλει στον πρόεδρο του Αρείου πάγου, προς διαβίβαση στη Βουλή.
Στο σχετικό έγγραφό  της η κα Παπανδρέου αναφέρει μεν  την σχετική απόφαση του τότε υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των υποβρυχίων, κάνει όμως και ειδική μνεία στην επικυρωτική απόφαση του ΚΥΣΕΑ  στις 26 Ιουλίου του 1999. Μέλος του  ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν μεταξύ άλλων και πέραν του  τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και  ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όμως ως υπουργός Εξωτερικών απουσίαζε πολύ συχνά στο εξωτερικό (ΣΣ χα χα χαααααα)
Η κα Παπανδρέου δεν μιλά απλά για τις ενδεχόμενες  ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά αναφέρει επί λέξει ότι «ανακύπτουν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης».
Το παράδοξο, συνεχίζει το “Πρώτο Θέμα”  με τις  ενέργειες της κας Παπανδρέου είναι ότι με το σπάσιμο της δικογραφίας και την προβολή του πρώτου μέρους δίδεται η εντύπωση ότι το σκάνδαλο με τα υποβρύχια είναι «πράσινο» και αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην πραγματικότητα η έρευνα και του ΣΔΟΕ και της δικαιοσύνης φτάνουν μέχρι και την περίοδο της ΝΔ, όταν όχι μόνο δόθηκαν τα περισσότερα χρήματα στους Γερμανούς, αλλά και έγινε ο χειρισμός των αντισταθμιστικών οφελών, για τα οποία οι πληροφορίες λένε ότι τα στοιχεία είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τις ενέργειες της γαλάζιων ηγεσιών του υπουργείου Άμυνας.
Με άλλα λόγια, άρχισαν οι μεταποιήσεις. Ένα καταπράσινο σκάνδαλο πάνε το κάνουν γαλαζοπράσινο, αφού δεν μπορούν να το κάνουν κι αυτό εντελώς γαλάζιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου