Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τώρα βάλθηκε να μας τρελάνει και η Μέρκελ


Πάει να μας τρελάνει εντελώς η Μέρκελ, ή απλά θυμήθηκε να το παίξει φιλοευρωπαϊστρια; Αφού μας έχει σούρει τα εξ αμάξης και πάει να μας βγάλει την ψυχή μέχρι να βρει λύση στο πρόβλημα, λίγο πριν στη γερμανική Βουλή μας χαρακτήρισε αξιόπιστους και είπε ότι θα μας βοηθήσει. «Θέλω να αναφέρω, ότι στην προκαταρκτική Σύνοδο της 11η Μαρτίου, η Ελλάδα μας παρουσίασε κατά αξιόπιστο τρόπο, ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Μας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είμαστε πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να προβούμε σε μείωση του επιτοκίου».
Με λίγα λόγια, η Μέρκελ μας λέει ότι αφού δεσμευτήκαμε να ξεπουλήσουμε τα πάντα θα εδεήσει κι αυτή να μας δώσει την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου. Μάλιστα είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα δοθούν λύσεις για τη σωτηρία του ευρώ ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης ευρω-ομολόγων. «Όσο είμαι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει  αναδιανεμητική ένωση» τόνισε.
Ενδιαφέρον, όμως, έχουν και οι… ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης για το παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος της Ελλάδας.
«Η ένωση αυτή υπάρχει ήδη από καιρό. Μόνο που για ψηφοθηρικούς λόγους δεν θέλετε να το ομολογήσετε δημόσια» είπε εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών ο πρώην υπουργός οικονομικώνΠέερ Στάινμπρουκ. «Η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα, και η δημιουργία ταμείων στήριξης είναι ντε φάκτο μορφές αναδιανομής».
Και συνέχισε: «Πέρασε ατέλειωτος χρόνος έως ότου καταλάβετε, ότι από τα πολλά στραβοπατήματα θα έπρεπε να προκύψει ένας ορθός βηματισμός. Με τον εθνικιστικό εγωισμό σας ρισκάρατε τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος «Η Αριστερά» Γκρέγκορ Γκίζι είπε: «Η κυβέρνηση σας επέβαλε στην Ελλάδα όρους που θυμίζουν τη συνθήκη των Βερσαλλιών. Η Ελλάδα, μας λέτε, θα πρέπει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις. Από που θα πάρει όμως τόσα αστρονομικά ποσά; Πουλώντας ίσως την Ακρόπολη»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου