Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αγριεύει η κατάσταση και στην Συρία


(Ανανεωμένο) Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ κατά εκατοντάδων νέων που πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους της πόλης Ντεραά, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο έξι πολιτών σε επιδρομή των Αρχών στο τζαμί Ομάρι. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν σε αυτή τη δεύτερη επίθεση.
Την ίδια στιγμή φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν πυρ με πραγματικές σφαίρες στην διάρκεια της κηδείας δύο ανθρώπων, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Ντεράα.
Νωρίτερα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε δηλώσει ότι υπάρχουν τραυματίες, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει σχετικά με τον αριθμό τους.
Εν τω μεταξύ, η συριακή δικαιοσύνη άφησε  ελεύθερες έξι γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, δήλωσε δικηγόρος.
“Ο δικαστής αποφάσισε να αφήσει ελεύθερες έξι γυναίκες που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη” στη Δαμασκό σε καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, δήλωσε ο Μισέλ Σάμας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε καταθέσει αίτημα για την απελευθέρωση και των 32 ανθρώπων που συνελήφθησαν κατά την καθιστική διαμαρτυρία, αλλά ο δικαστής αποφάσισε να αφήσει ελεύθερες μόνο τις έξι γυναίκες: τη Σίμπα Χάσαν, τη Νισρίν Χάλεντ Χάσαν, την Ουαφάα Λάχαμ, την Κιρίν Χούρι, τη Λέιλα Λαμπουάνι και τη Ρούμπα Λαμπουάνι.
Στους 32 συλληφθέντες είχαν απαγγελθεί την επομένη της σύλληψής τους κατηγορίες για “επίθεση στο κύρος του κράτους” και “υποκίνηση σε ρατσιστικές και δογματικές διχόνοιες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου