Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία


Τουλάχιστον 200 άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο της Δαμασκού μετά την προσευχή της Παρασκευής σε υποστήριξη των διαδηλωτών στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου κατά του κυβερνώντος κόμματος Μπαάθ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.
“Θυσιάζουμε το αίμα μας, την ψυχή μας για σένα Ντεράα”, φώναζαν οι διαδηλωτές στη Δαμασκό την ώρα που ερχόντουσαν αντιμέτωποι με υποστηρικτές του Μπασάρ Αλ Άσαντ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του σύρου προέδρου.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας  στην περιοχή Μουανταμίε της Δαμασκού, όταν ένα πλήθος επιτέθηκε σε μια πομπή αυτοκινήτων που οδηγούσαν υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.
Επίσης, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και  στην πόλη Σαναμείν, στη νότια Συρία, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Σύριας.
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Σαναμέιν προκαλώντας το θάνατο 20 ανθρώπων, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
“Υπάρχουν περισσότεροι από 20 μάρτυρες (…) οι (δυνάμεις ασφαλείας) άρχισαν να πυροβολούν στην τύχη”, προσέθεσε.
Νωρίτερα σύρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε δηλώσει ότι πολλοί διαδηλωτές έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυροβολισμούς που δέχθηκαν στη Σαναμέιν καθώς πραγματοποιούσαν πορεία προς την πόλη Ντεράα, νότια της Δαμασκού.
“Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στη Σαναμέιν καθώς κατευθύνονταν προς τη Ντεράα”, δήλωσε ο ίδιος.
Η Σαναμέιν βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Ντεράα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου