Σύμφωνα με διαρροές στον Κυριακάτικο κυβερνητικό τύπο, η Τρόϊκα δεν το συζητάει, αλλά θέλει οριζόντια εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων (χωρίς να ισχύουν τυχόν κλαδικές), τουλάχιστον μέχρι το 2013. Όσο δηλαδή θα διαρκεί το μνημόνιο. Βάλτε και άλλα 11 χρόνια λέμε εμείς και βλέπουμε. Με απλά λόγια θέλει πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η οποία θα υπακούει αποκλειστικά και μόνο στους κανόνες προσφοράς και ζήτησης σε ατομικό επίπεδο.
Η κυβέρνηση λοιπόν, η οποία επείγεται να τελειώσει το θέμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προσπαθεί μέσω του φιλικού της τύπου να ρίξει το ανάθεμα της εξαθλίωσης των Ελλήνων εργαζομένων στην κακιά Τρόϊκα και να αποφύγει το πολιτικό κόστος των δικών της ενεργειών, παίζοντας τον αγαπημένο της ρόλο του μεσάζοντα – προστάτη.
Αρχικά προσπάθησε να αποφύγει το πολιτικό κόστος, εμφανίζοντας την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ως συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, αλλά της χάλασε τη δουλειά το ΠΑΜΕ
Έπειτα όμως από την κρίση στη ΓΣΕΕ, εξ αιτίας της αποκάλυψης της μυστικής συνάντησης με τους εργοδοτικούς φορείς, η κομματική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ έμεινε μόνη της, προκειμένου αυτή μόνη της, να πάρει το βάρος να οδηγήσει τους εργαζόμενους (τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι εκπροσωπεί), σε εργασιακό «Νταχάου».
Στο χέρι της ΠΑΣΚΕ είναι πλέον η ευθύνη για την κατάλυση των δικαιωμάτων των….εργαζομένων. Είδατε όμως η «Θεία Δίκη». Να οδηγούνται πλέον οι εργαζόμενοι σε «σφαγή» των συμφερόντων τους από την ίδια την κομματική συνδικαλιστική τους ηγεσία;
Πάντως, πολύ θα θέλαμε να αντιδράσει η ΠΑΣΚΕ, για να πέσει το βάρος στις πλάτες των άλλων υπεύθυνων της κατάντιας. Δηλαδή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τότε, θα πρέπει να πάρουν πρωτογενή απόφαση στο Κοινοβούλιο για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και όχι να κρυφτούν πίσω από δήθεν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Οι επόμενες μέρες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον για το μαγείρεμα που αναγκαστικά θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με δήθεν όρους και προϋποθέσεις για τα μάτια του κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου