Οταν το 2008 δύο στους 10 Ελληνες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, φανταστείτε τι έχει να γίνει το 2011 με το Μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Πρώτη είναι η Λετονία (25,6%), ακολουθεί η Ρουμανία (23,4%), η Βουλγαρία (21,4%) και η Ελλάδα (20,1% ή 2,2 εκατ. πολίτες). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (9%), στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).
Με λίγα λόγια πριν από δύο χρόνια 2 εκατ. Ελληνες ήταν και με τη βούλα φτωχοί.
Ακόμη πιο δραματικά ήταν τα πράγματα για το 11,2% του πληθυσμού της Ελλάδας, ή 1,2 εκατ. πολίτες καθώς αντιμετώπιζουν σοβαρές δυσκολίες να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους, τη θέρμανση, να λάβουν γεύμα με κρέας ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, να ανταποκριθούν σε αναπάντεχα έξοδα. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Βουλγαρία (41%) και στη Ρουμανία (33%), ενώ τα χαμηλότερα στο Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία (κάτω από το 3%).
Τέλος, το 7% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στα λεγόμενα «νοικοκυριά χαμηλής πυκνότητας εργασίας», δηλαδή σε νοικοκυριά όπου οι ενήλικοι (από 18 έως 59 ετών) εργάζονται λιγότερο από το 20% των δυνατοτήτων τους (εξαιρούνται οι φοιτητές).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου