Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Κως: Πυροβόλησαν και σκότωσαν Τούρκο διακινητή - Άγρια μάχη στη θάλασσα με άντρες του λιμενικού!

- Η καταδίωξη ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για ταχύπλοο που αποβίβασε λαθρομετανάστες σε παραλία
- Το σκάφος εντοπίστηκε γρήγορα και προσπάθησε να εμβολίσει τέσσερις φορές το πλωτό του λιμενικού
- Το πλήρωμα του λιμενικού απάντησε με προειδοποιητικές βολές και ακολούθησε μάχη στην περιοχή Ψαλίδι
- Μία από τις σφαίρες πέτυχε τον κυβερνήτη του ταχύπλοου και τον σκότωσε ακαριαία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πιθανόν Τούρκος διακινητής, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ταχύπλοου, από σκάφος του λιμενικού σώματος, που σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ταχύπλοο είχε αποβιβάσει νωρίτερα στην παραλία Ψαλίδι της Κω επτά λαθρομετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού, που ειδοποιήθηκαν από το στρατιωτικό παρατηρητήριο του νησιού.

Την ίδια ώρα, σε περιπολία πλωτού του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκε ταχύπλοο που παρά τα προειδοποιητικά σήματα δε σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη. Το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει τέσσερις φορές το πλωτό σκάφος του λιμενικού, με αποτέλεσμα το πλήρωμά του να απαντήσει με προειδοποιητικές βολές, ρίχνοντας στη μηχανή.

Ενδεχομένως κάποια από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος χειριστής, που είναι πιθανότατα Τούρκος. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Για το θέμα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Λιμεναρχείο της Κω και έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά..

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=283465&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου