Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ένοπλες ενισχύσεις από την Ρωσική Ομοσπονδία, ζητούν οι Ρωσόφωνοι της Ουκρανίας

1CRISIS-BODIES 538_355
Την ενίσχυση τους με όπλα ζητούν οι Ρωσόφωνοι εθνικιστές από την Ρωσική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Ρωσόφωνοι εθνικιστές δεν βρήκαν  ανταπόκριση στο αίτημα τους για αποστολή στρατιωτικών ειρηνευτικών δυνάμεων και ζητούν από την Ρωσική κυβέρνηση την αποστολή φορητού οπλισμού και λοιπού εξοπλισμού.
«Στη ρωσική κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) (…) εμείς ζητάμε βοήθεια. Εάν δεν μπορείτε να στείλετε δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης, στείλτε μας όπλα»- «Έχουμε ανάγκη από όπλα, δεν έχουμε αρκετά», καθώς «εκείνοι (ο ουκρανικός στρατός) έχουν μαχητικά και τεθωρακισμένα»  δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, εκπρόσωπος των αυτονομιστών και προσωρινός δήμαρχος τους Σλαβιανσκ, ο οποίος είχε αιτηθεί από την Ρωσική κυβέρνηση την αποστολή των δυνάμεων λέγοντας: «Σας ζητούμε να εξετάσετε το ταχύτερο δυνατό την αποστολή δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης για να υπερασπιστούν τον πληθυσμό από τους φασίστες».
Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί καταγγέλλουν πως το αιματηρό περιστατικό σε check point της ανατολικής Ουκρανίας ,την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν προβοκάτσια των Ρώσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου