Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αυτοκίνητο-βόμβα εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και της εξόδου στις αγορές

Οι υποψιασμένοι για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια καθώς και οι γνώστες της τρομοκρατικής ιστορίας στην Ελλάδα το περίμεναν. Αφού δεν τα κατάφεραν το κόμμα της δραχμής, οι επιχειρηματίες που δεν τους νοιάζει αν θα χρεοκοπήσει η χώρα, οι μπαχαλάκηδες που δεν ξέρουν τι σημαίνει Ελλάδα, τα πολιτικά κόμματα που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που γίνεται, έρχονται οι τρομοκράτες.
Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Να δημιουργήσουν μπάχαλο, χάος, αρνητικές εικόνες της πατρίδας να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Τα απολειφάδια της ακροαριστεράς ή όποιοι άλλοι άθλιοι τρομοκράτες της δεκάρας έχουν στόχο και δεν ήταν απλά η Τράπεζα της Ελλάδος. Το αυτοκίνητο – βόμβα ήταν το πρώτο μήνυμα. Ήταν το «έξοδος» της εγχώριας τρομοκρατίας, όχι στις αγορές αλλά στην κοινωνία. Δηλώνουν παρόντες οι τρομοκράτες στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Μαζιώτης, ο Σακκάς και τα υπόλοιπα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν αδύνατον να μείνουν στ’ αυγά τους. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει. Η υπονόμευση της χώρας είναι στο DNA τους.
Η επιλογή του στόχου δεν ήταν καθόλου τυχαία.
1.Στο κέντρο της πρωτεύουσας ώστε ο θόρυβος να «ακουστεί» σε όλο τον κόσμο. Μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος που παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της οικονομίας να σταθεί στα πόδια της.
2.Παγιδευμένο αυτοκίνητο σαν κι αυτά που έχει χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας άλλες δύο φορές στην Ελλάδα. Στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά και έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λ. Αθηνών το οποίο παρ’ ολίγο να ισοπεδώσουν. Βεβαίως πρόκειται για μια τρομοκρατική πρακτική που έχει χρησιμοποιήσει και η «17Ν» αλλά είναι από τα στοιχεία που έκαναν διάσημο τον περιβόητο Κάρλος.
3.Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα με την έξοδο στις αγορές. Έπρεπε να κλέψουν την παράσταση οι τρομοκράτες από την αρχή του τέλους των μνημονίων και της κρίσης. Έπρεπε να γίνουν οι ίδιοι ρυθμιστές των εξελίξεων.
4.Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Ασφαλώς κερδίζουν έτσι διασημότητα αφού όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα γράφουν ότι η Αθήνα είναι… Καμπούλ και σκάνε αυτοκίνητα στο κέντρο.
5.Ελληνική προεδρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τότε που εξαφανίστηκε ο Ξηρός όλοι έλεγαν ότι μέσα στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας θα γίνει τρομοκρατική ενέργεια. Άργησαν λίγο αλλά το οργάνωσαν καλά. Τη μέρα που ήθελαν και που έπρεπε ώστε να κάνουν «εντύπωση».
Φυσικά, μένει να δούμε την προκήρυξη που θα βγάλουν αν και είναι από τώρα γνωστό το περιεχόμενό της. Θα γράφουν για τον Μπαλτάκο και την ακροδεξιά, θα καταγγέλλουν την κυβέρνηση, θα μιλάνε για την έξοδο στις αγορές που είναι στημένη (αυτό που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ), θα ρίχνουν και ορισμένες βολές κατά της Μέρκελ, θα προειδοποιούν και με νέα, σκληρά χτυπήματα.
Ότι κι αν λένε το σίγουρο είναι ότι η στόχευσή τους ήταν ακριβώς η επικαιρότητα. Τα δελτία των 8, οι εφημερίδες και το ίντερνετ που θα γράφουν για την τρομοκρατία σε μια μέρα που πρέπει να γράφουν για την ιστορική έκδοση των ομολόγων. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου «ρουφάει» πολύ καλύτερα τρομο-ειδήσεις παρά τεχνικές λεπτομέρειες για τα ομόλογα. Αυτή ακριβώς είναι και η επιδίωξη των τρομοκρατών. Να «γκρεμίσουν» τις καλές ειδήσεις με ένα εύπεπτο θέμα από αυτά που πουλάνε χρόνια τώρα. Και βεβαίως, θέλουν να δηλώσουν παρόντες στις μελλοντικές εξελίξεις κάνοντας μια «αντιστασιακή» ενέργεια κατά των κακών αγορών, της «μάγισσας» Μέρκελ, της οικονομίας. Από τις ενέργειες εκείνες που… επικροτεί ένα μεγάλο μέρος του λαού και που σίγουρα θα πει «καλά έκαναν».
Βεβαίως στην ενέργειά τους αυτοί αποδείχθηκαν «επαγγελματίες». 75 κιλά εκρηκτικής ύλης αλλά κανείς τραυματίας. Κανείς αθώος πολίτης δεν έπρεπε να πάθει τίποτε από το συμβολικό χτύπημα. Οι «επαγγελματίες» είχαν άλλους στόχους, όχι ανθρώπινες ζωές. Αυτό ίσως το επιχειρήσουν σε κάποια άλλη ενέργειά τους, σε κάποια άλλη κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας, για προβοκάτσια σε βάρος της προσπάθειας που γίνεται να ξαναγίνει η χώρα ισότιμο μέλος της ΕΕ. Σε βάρος των θυσιών των Ελλήνων που τους τελευταίους μήνες μπορούν να αισιοδοξούν πως έρχονται καλύτερες ημέρες.
Οι ψευτο-επαναστάτες, που ζουν με τα λεφτά από τις ληστείες τραπεζών, που δεν έχουν νιώσει ποτέ το μόχθο της καθημερινής επιβίωσης, που αν θέλετε η οικονομική κρίση δεν τους αγγίζει καθόλου αφού έχουν την «καβάτζα» τους, θέλουν να γίνουν ρυθμιστές της οικονομικής, πολιτικής και κοιωνικής ζωής του τόπου. Δεν θα τους περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου