Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί στο Σλαβιάνσκ

Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης κατά των ενόπλων φιλορώσων που έχουν καταλάβει κτήρια της αστυνομίας στην πόλη Σλαβιάνσκ.
«Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας "αδιευκρίνιστος αριθμός" θυμάτων», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti έχει σκοτωθεί ένας ακτιβιστής και έχουν τραυματιστεί δύο.
Νωρίτερα είχε ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την έναρξη μίας «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης για να τερματιστεί ο έλεγχος του Σλαβιάνσκ από αυτονομιστές.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, o κ. Αβάκοφ κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν από το κέντρο της πόλης, να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα.
Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι φιλορώσοι κατέλαβαν το Σάββατο κτήρια της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας και ύψωσαν οδοφράγματα στα περίχωρα της πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.
Υπό κατάληψη και το γραφείο του δημάρχου της Μαριούπολης
Αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα και το γραφείο του δημάρχου στη Μαριούπολη.
Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, δήλωσε δημοσιογράφος της περιοχής που εργάζεται στην εφημερίδα Priazovsky Worker.
Η αστυνομία δεν επιχείρησε να τους σταματήσει. Οι αυτονομιστές εισήλθαν στα γραφεία, υπέστηλαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν οδοφράγματα μπροστά από το κτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου