Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο πρώτος άνθρωπος με ουδέτερο φύλο είναι γεγονός

Ως γνωστόν υπάρχουν δύο φύλα και τρία γραμματικά γένη. Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε ότι και τα φύλα πρέπει να γίνουν τρία… Έτσι, έδωσε το δικαίωμα στον κάτοικο του Σίδνεϊ ονόματι Norrie να είναι ουδέτερου φύλου, και επισήμως, λήγοντας μια μάχη που είχε αρχίσει το 2010.
Το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει κατά πόσον το «μη συγκεκριμένο» φύλο μπορεί να συμπεριληφθεί ως μια τρίτη κατηγορία φύλων βάσει του νόμου. Η απόφαση που εκδόθηκε υπέρ του Norrie ήταν ομόφωνη. «Το» 52χρονο, που γεννήθηκε άντρας, παρότι έκανε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου το 1989 δεν ήθελε να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο φύλο. Η ιδιότητα του ουδέτερου φύλου του δόθηκε το 2010, αλλά κατόπιν το Ληξιαρχείο της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακάλεσε την απόφαση και ο Norrie προσέφυγε στο εφετείο το 2012.
Πάντως, κατά την ανακοίνωση της απόφασης φαίνεται να μπερδεύτηκε και το ίδιο το δικαστήριο, αφού αναφέρθηκε επανειλημμένα στο Norrie με θηλυκή αντωνυμία. «Ίσως οι άνθρωποι καταλάβουν τώρα ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές από τις δύο και ότι ακόμη και αν ένα άτομο είναι ειδικά αρσενικό ή θηλυκό, κάποιος άλλος μπορεί να μην είναι και ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το αποδεχτούν» είπε ο Norrie σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Ο Scott McDonald, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσώπησε τον Norrie, δήλωσε ότι η απόφαση έστειλε το μήνυμα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν πιστεύει πως το φύλο περιορίζεται σε αρσενικό και θηλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου