Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα κάλεσε ομοφυλόφιλο επίσκοπο να προσευχηθεί για το πασχαλιάτικο breakfast στον Λευκό Οίκο


Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα χρειάστηκε έναν ιεροκήρυκα για «να κλείσει με προσευχή» την ετήσια Προσευχή του Πασχαλιάτικο Breakfast στον Λευκό Οίκο, δεν στράφηκε σε κανέναν άλλον εκτός από τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο επίσκοπο της Επισκοπικής Εκκλησίας - ο οποίος είπε ότι «συγκλονίστηκε» όπως και όλοι στην συνάντηση.

Ο αιδ. Gene Robinson, δήλωσε σε ένα tweet το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Ομπάμα πίσω από ένα βάθρο στην εκδήλωση : «Ο POTUS (πρόεδρος των ΗΠΑ)“κηρύττει” στην πρωινή προσευχή Πάσχα. Στη συνέχεια, από το πουθενά, μου ζητά να κλείσω με προσευχή. OMG! »

Ο 66χρονος επίσκοπος, είναι συνταξιούχος από την επισκοπή του New Hampshire από το 2013 (παραιτήθηκε λόγω των μεγάλων αντιδράσεων - βλ. εδώ). Περνάει πλέον τον χρόνο του βοηθώντας το ‘Κέντρο της Ουάσιγκτον για την Αμερικανική Πρόοδο’ σε θέματα «δικαιωμάτων» των ομοφυλοφίλων, αναφέρει το Newsmax.

Αν και ομοφυλόφιλος, ο Robinson κάποτε πίστευε ότι ο γάμος πρέπει να ορίζεται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, λέει στο Newsmax. Αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη και άρχισε μια ανοιχτή ομοφυλοφιλική σχέση με τον εργαζόμενο στους ‘Peace Corps’ (Ειρηνευτικό Σώμα), Mark Andrew. Οι δύο τους κατέστησαν νόμιμη την σχέση τους σε μια τελετή αστικής ένωσης το 2008, αναφέρει το Newsmax.

ΚΟ: Η «αγάπη» του Ομπάμα για τον Robinson έχει ιστορία


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου