Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Στην Βρετανία δεν μπορούν να απελάσουν μετανάστη διότι είναι ομοφυλόφιλος!

british jamaican_postcard-r346429dbb334412781642282aa6656c9_vgbaq_8byvr_512

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ανήλικος (τότε) Τζαμαϊκανός, 16 ετών, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα για νομικούς λόγους, βρέθηκε στην Βρετανία για ‘’μια καλύτερη ζωή’’, όμως αντί αυτού επέλεξε μαζί με έναν ακόμα συμμαθητή του, να  δολοφονήσουν έναν αραβικής καταγωγής μετανάστη έξω από το σχολείο τους , για να του πάρουν τις 15 λίρες που είχε στην τσέπη του.

Ο Τζαμαϊκανός οδηγήθηκε στην φυλακή και πλέον είναι 29 ετών, η υπόθεση του επανεξετάστηκε και ο εισαγγελέας αποφάσισε πως αφού κάθισε τόσα χρόνια φυλακή, πρέπει να τον απελάσουν διότι επιβαρύνει το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Μάλιστα ο ίδιος προσωπικά κάλεσε τον κρατούμενο στο γραφείο του και του είπε πως "είσαι Τζαμαϊκανής καταγωγής και με το που ήρθες εδώ, διέπραξες μια δολοφονία! Θεωρώ πως περαιτέρω διαμονή σου εδώ, θα δημιουργήσει προβλήματα στους πολίτες της χώρας".

Ο εισαγγελέας αποφάσισε  την απέλαση του πίσω στην πατρίδα του, όμως ένα ανώτερο δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία διότι σύμφωνα με την μητέρα του νεαρού μαύρου δολοφόνου, ο γιος της είναι ομοφυλόφιλος και θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του στην πατρίδα του!

Η όλη υπόθεση έχει δημιουργήσει πολιτικό και νομικό προβληματισμό διότι τα όρια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να τηρούνται και από την Πολιτεία και από τους πολίτες, όμως εδώ η υπόθεση αφορά έναν αλλοδαπό δολοφόνο και η παραβίαση των όποιων σεξουαλικών του δικαιωμάτων δεν έχει γίνει από το Βρετανικό κράτος ή από Βρετανούς πολίτες.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/14001-2014-04-17-09-51-42.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου