Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!

ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ…

Η συριακή αντιπολίτευση κατήγγειλε ως «πολιτικό ελιγμό» τη ρωσική πρωτοβουλία για την επιβολή διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου για την αποφυγή μίας δυτικής στρατιωτικής επιχείρησης και ζήτησε και πάλι μία «ισχυρή απάντηση» κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

SALAH AL-ASHKAR / AFP 

SALAH AL-ASHKAR / AFP

“Η τελευταία έκκληση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποτελεί πολιτικό ελιγμό που εντάσσεται στο πλαίσιο των άχρηστων καθυστερήσεων και η οποία δεν θα έχει ως αποτέλεσμα παρά περισσότερους νεκρούς και καταστρφοές για τον συριακό λαό”, σύμφωνα με ανακοίνωση της συριακής αντιπολίτευσης που εκδόθηκε τη νύκτα.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, “η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απαιτεί την κατάλληλη διεθνή απάντηση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που αποτελεί έμμεση έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να μην εγκατελείψει τα σχέδια της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού.

“Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου δεν μπορούν να απαλλαγούν και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορούν να σβηστούν μέσω της προσφοράς πολιτικών υπιοχωρήσεων ή με την παράδοση του όπλου με το οποίο διαπράχθηκαν τα εγκλήματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο διοικητής των συριακών αντικαθεστωτικών δυνάμεων Σελίμκ Ιντρίς κατηγόρησε τη Δευτέρα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ και τη ρωσική κυβέρνηση ότι ψεύδονται, μετά την ανακοίνωση με την οποία η Δαμασκός δήλωσε ότι αποδέχεται την ρωσική πρόταση για την επιβολή διεθνούς ελέγχου και την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

“Ζητούμε στρατιωτικά πλήγματα και προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα ότι το καθεστώς ψεύδεται και ότι ο ψεύτης Πούτιν είναι ο δάσκαλός του”, δήλωσε ο αρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

H ρωσική πρόταση ήταν να θέσει η Δαμασκός το χημικό οπλοστάσιό της υπό διεθνή έλεγχο ώστε να αποφύγει αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα και στη συνέχεια να καταστρέψει τα συγκεκριμένα όπλα.

newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου