Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Θύλακας της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το λουτρό αίματος στην Κένυα

Η σομαλική οργάνωση Σεμπάμπ, που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, ανέλαβε με μήνυμά της στο Twitter την ευθύνη για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate Mall, στην Κένυα, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Στο μήνυμά της, η οργάνωση ανέφερε πως «οι μουτζαχεντίν διείσδυσαν σήμερα κατά ο μεσημέρι στο Westgate. Σκότωσαν πάνω από 100 Κενυάτες άπιστους και η μάχη συνεχίζεται», σύμφωνα με το μήνυμα της ένοπλης ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης.

Με μήνυμά του στο Twitter, μέλος της σομαλικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, ανέφερε ότι δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις. Υπενθυμίζεται, πως μέσα στο εμπορικό κέντρο, δεκάδες άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται σε ομηρεία από ένοπλο. Αυστραλός δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι όμηροι ανέρχονται τουλάχιστον σε 36. Ωστόσο, διεθνή μέσα κάνουν λόγο για λιγότερους με τον αριθμό να παραμένει ακόμη ασαφής.

Σποραδικά πυρά ακούγονταν ώρες αφότου άρχισε η επίθεση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν στρατιώτες να μπαίνουν μέσα στο εμπορικό κέντρο. Μερικοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν μεταδώσει πως είχαν συλληφθεί όμηροι, όμως δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση.

http://www.protothema.gr/world/article/312711/tesseris-traumaties-apo-purovolismous-se-eboriko-kedro-sto-nairobi-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου