Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός-Σε εξέλιξη συλλήψεις και άλλων

Με μια επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας η δικαιοσύνη προχωρά από τα ξημερώματα στην εκκαθάριση του ναζιστικού μορφώματος που μας φορτώθηκε στην πλάτη τόσο καιρό. Και προχωρά με βαρύ κατηγορητήριο (δολοφονίες κα) στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που έστησαν ο Μιχαλολιάκος και καμιά 50αριά εγκληματικά στοιχεία κι όχι σε όσους πίστεψαν στα χρυσαυγίτικα παραμύθια.
Τις πρωινές ώρες συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός , μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο Παναγιώταρος συνελήφθη προσερχόμενος από μόνος του στη ΓΑΔΑ.Οι συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τους δυο βουλευτές , η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (τουλάχιστον δέκα), μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Έχουν επίσης εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς και Νίκος Μίχος.
Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός συνελήφθη μαζί με άλλα έντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 14 έως στιγμής.
Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν, εκτός από τους βουλευτές, είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.
Βαρύ κατηγορητήριο
Βαρύ κατηγορητήριο για τον αρχηγό και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, περιλαμβάνεται στο 9σέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους κατηγορούμενους αποδίδονται κατηγορίες για 5 ανθρωποκτονίες, του Παύλου Φύσσα και αλλοδαπών, για σωρεία επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο ενώ φαίνεται να «δένεται» και η δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στη Νίκαια.
Επίσης, για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμούς με χρήματα που έπαιρναν από αλλοδαπούς μικροπωλητές.
Η έρευνα ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα και οι αρχές έχουν “δέσει” σύμφωνα με πληροφορίες τους συλληφθέντες, με τα αδικήματα. Πολλά έχουν στοιχειοθετηθεί από τους κοριούς της αντιτρομοκρατικής και τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.
Η μεγάλη αστυνομική για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής διεξάγεται με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η κυβερνητική απόφαση ελήφθη χθες το πρωί και υλοποιείται από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου.
Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στοιχειοθέτησε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως εγκληματικής ενώ φαίνεται να βρήκε στοιχεία για την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, ότι δηλαδή επρόκειτο για οργανωμένη δολοφονία, καθοδηγούμενη από ψηλά και εκτελούμενη από τον Ρουπακιά.
Οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν απολογίες. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.
Όμως, ανοίγει ο δρόμος για την είσοδό τους στον Κορυδαλλό, αν πράγματι οι κατηγορίες είναι βάσιμες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με διάταξη του κ. Τέντε, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι διαρκές έγκλημα, δηλαδή ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται η άρση ασυλίας από την Βουλή. Δηλαδή εφόσον εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δεν χρειάζεται η άρση ασυλίας, οι βουλευτές συλλαμβάνονται και τελειώνει η υπόθεση.
Οι εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο θα είναι ραγδαίες καθώς θεωρείται δεδομένο πλέον ότι ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του μπορούν να οδηγήσουν σε επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες. Κάτι που ουδόλως απασχολεί τη δημοκρατία διότι θα μπορούσε να είναι και ένα τελικό ξεκαθάρισμα με τους δολοφόνους.
Αν πράγματι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου επιθυμεί να στηρίξει ένα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα ας το κάνει, αλλά αυτό δε μπορεί να είναι η Χρυσή Αυγή διότι αυτή πλέον, με τα συγκεκριμένα στελέχη είναι εγκληματική οργάνωση.
«Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της και και η δικαιοσύνη κάνει της δουλειά της» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αμέσως μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο Mega, πρόσθεσε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και η δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της».
Ερωτηθείς για την ομαλότητα και σταθερότητα της χώρας, απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα, «θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Η δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα».

*Και για το έγκλημα του «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος κατηγορούνται τουλάχιστον 32 άτομα – βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτη. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν λογαριασμοί για να διαπιστωθεί που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που μάζευε τόσο καιρό η οργάνωση.
Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατηγορία η οποία έχει ποινή έως και 20χρόνια.
Συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών πραγματοποιούνται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του συνδέσμου στη Μεσογείων και στη Δηλιγιάννη, στον σταθμό Λαρίσης, έπειτα από sms που εστάλη: «Προσοχή. Έκτακτο. Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα. Άπαντες στα γραφεία μας στην λεωφόρο Μεσογείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου