Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εκκλησία της Σκωτίας μπορεί να σταματήσει να τελεί γάμους για να αποφύγει νομικές μάχες σχετικά με τους «γάμους» των ομοφυλόφιλων!

Τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σκωτίας έχουν ακούσει τις ανησυχίες της Εκκλησίας της Σκωτίας ότι μπορεί να χρειαστεί να σταματήσει τη διεξαγωγή γαμήλιων τελετών, εάν προχωρήσουν τα σχέδια για τον «επαναπροσδιορισμό του γάμου».

Ο αιδ. Alan Hamilton, εκ μέρους της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σκωτίας, λέει ότι η Γενική Συνέλευση του ζήτησε να εξετάσει κατά πόσον αξίζει να συνεχίζουν να τελούν γάμους στη Σκωτία .

Ο Hamilton λέει ότι "ανησυχούν ότι αυτό είναι μια πρόσκληση να τεθούν οι θρησκευτικές οργανώσεις, σε ειδικό καθεστώς μέσω του δικαστικού συστήματος".

Και προσθέτει: «Φέρνει σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό μας και είμαστε βαθιά ανήσυχοι για την απειλή».

Τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σκωτίας είχαν προειδοποιήσει ότι οι εκκλησίες θα προκληθούν μέσω του νόμου για την Ισότητα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα .

Η Εκκλησία της Σκωτίας λέει ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να σταματήσει την τέλεση των γάμων. Σε δήλωσή της αναφέρει ότι τα πορίσματα της Επιτροπής Νομικών Ερωτήσεων σχετικά με το αν θα συνεχίσει να τελεί γάμους θα παρουσιαστούν πριν από τη Γενική Συνέλευση το 2015 .

 Ο Hamilton λέει, "Ενώ οι πολιτικοί σκέφτονται το νομοσχέδιο, η Εκκλησία της Σκωτίας ζητά χώρο για τον εαυτό της και για τους λειτουργούς της για να αποφασίσει αν θα τελεί «γάμους» ομοφυλόφιλων. Απλά προτρέπουμε οποιαδήποτε νομοθεσία, εάν εγκριθεί, να είναι αρκετά ισχυρή στο να προστατεύσει εκείνους που η συνείδησή τους ​​δεν τους επιτρέπει να διεξάγουν τέτοιες τελετές". 
Η οργάνωση “Scotland for Marriage” έχει προειδοποιήσει ότι απαιτούνται διασφαλίσεις στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών όσων διαφωνούν με τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων, ιδιαίτερα όσων εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Η Σχολή των Εισαγγελέων εγείρει ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη της προστασίας της ελευθερίας της συνείδησης στο νομοσχέδιο, ιδιαίτερα τους κρατικούς ιερείς που θα αντιμετωπίσουν πιέσεις για την τέλεση «γαμήλιων τελετών» μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου