Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αναταραχή για το 25ευρω στα νοσοκομεία

Η επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, ψηφίστηκε πέρυσι το Νοέμβριο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας αλλά και με το πρίσμα της οικονομικής κατάρρευσης του ΕΣΥ. Όταν υπήρχαν λεφτά το Σύστημα χρηματοδοτούνταν σε τέτοιο βαθμό και χωρίς έλεγχο που… έτρωγαν μέχρι και τα σκυλιά που περνούσαν έξω από τα νοσοκομεία.
Έτσι, επελέγη, για ακόμη μια φορά, η επιβάρυνση των πολιτών οι οποίοι θα πληρώνουν 25 ευρώ για να νοσηλεύονται, ανεξαρτήτως αν έχουν ασφάλιση. Το μέτρο αυτό ήταν να εφαρμοστεί και το 2013 αλλά με παρέμβαση τότε του πρωθυπουργού, δεν έγινε. Όμως, από την 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε εφαρμογή και θα επιβαρύνει τους ήδη πιεζόμενους πολίτες. Οι οποίοι ρωτούν μεταξύ άλλων γιατί θα πρέπει να ξαναπληρώσουν (αφού ήδη πληρώνουν μέσω του προϋπολογισμού) για το διαλυμένο σύστημα υγείας. Άλλωστε, δε φταίνε αυτοί για το πάρτι που είχε στηθεί επί χρόνια, για τις μίζες στις προμήθειες, τη «συμμορία» που για δεκαετίες μοιραζόταν τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Τώρα λοιπόν, το 25ευρω γίνεται πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και πρέπει η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει αν δε θέλει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Οι γιατροί ζητούν να παρέμβει ο Αντ. Σαμαράς και να σταματήσει το μέτρο το οποίο εδώ που τα λέμε αν δεν υπήρχε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, θα προκαλούσε πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Ήδη υπάρχουν γκρίνιες από τον πρώην υπουργό Αν. Λυκουρέντζο ο οποίος αντέδρασε σε μια φράση του Α. Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε πως το μέτρο αυτό δεν επιβλήθηκε από την τρόικα αλλά ήταν πρότασης της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, δηλαδή του κ. Λυκουρέντζου
Προτού, λοιπόν… πάρουν φωτιά τα τόπια, όπως λέει κι ο λαός, ας βρουν λύσεις που δε θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό με ένα ακόμη χαράτσι. Ήδη ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια και όσοι έχουν κάτω από 11.000 ευρώ αλλά και οι ανασφάλιστοι, δεν θα πληρώσουν το 25ευρω. Επομένως, θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι. Κάτι είναι κι αυτό, αν τελικά δεν πειστεί η τρόικα να το πάρει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου