Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα "πόρισμα" για ΧΑ που απλά ... δεν υπάρχει!


Μια τεράστια - ηθελημένη από την πλευρά της κυβέρνησης - παρανόηση έχει γίνει σε ότι αφορά το περίφημο δήθεν "πόρισμα" του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που οδήγησε στην σύλληψη και την ποινική δίωξη των βουλευτών και στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.
Κατ'αρχήν δεν υπάρχει "πόρισμα".  "Πόρισμα" σημαίνει ότι έχει διερευνηθεί μια υπόθεση σε βάθος και βάσει των στοιχείων που έχουν προκύψει εξάγεται ένα σαφές συμπέρασμα.
Κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν συμβαίνει αλλά χρησιμοποιείται η φράση "πόρισμα" εξόχως παραπλανητικά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ρίχνουν στις πλάτες του αντεισαγγελέα ένα πολιτικό βάρος το οποίο δεν ανταποκρίνεται σε καμία νομική πραγματικότητα.
Ο αντεισαγγελέας το μόνο που έκανε ήταν μια τυπική παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης βάσει αυτών που του έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Με απλά λόγια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ εκ του νόμου να "αντιστοιχήσει" νομικά τις υποθέσεις που του έστειλαν με την σχετική νομολογία ειδικά από την στιγμή που του τις έστειλε ένας υπουργός.
Πήρε και μερικές καταθέσεις (των εκπροσώπων των κομμάτων!) όπως το τυπικό ορίζει και εν συνεχεία παρήγγειλε την άσκηση της ποινικής δίωξης βάσει των όσων του είχε παρουσιάσει ο Ν.Δένδιας.
Ούτε εξέδωσε "πόρισμα", ούτε είχε τέτοιο ρόλο.
Άλλωστε είναι σαφής και πολύ τυπικός μέσα στην παραγγελία του για άσκηση ποινικής δίωξης προς διερεύνηση των καταγγελομένων από τον Ν.Δένδια:
"Σε εκτέλεση της από 22.9.2013 παραγγελία σας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα της προβλεπόμενης στο άρθρο 187ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης εκθέτουμε τα εξής:
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 3342/19/09/2013 έγγραφό του μας διαβίβασε το υπ. Αριθμ Πρωτ. 4003/173/315661/19/09/2013 έγγραφο της Δ/νς κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και σειρά δημοσιευμάτων διαφόρων εφημερίδων που αφορούν τη δραστηριότητα μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» η οποία (δραστηριότητα) κατά την υπουργική ως άνω αναφορά εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκθέτει τη δημοκρατική παράδοση και το νομικό της πολιτισμό, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της.
Προκειμένου να προέλθουν στη διακρίβωση της βασιμότητας των αναφερομένων περιστατικών και συνακόλουθα στην ενδεχόμενη υπαγωγή τους στις προβλέψεις της προειρημένης ποινικής διατάξεως ενεργήσαμε ό,τι  κατά την κρίση μας θεωρήσαμε αναγκαίο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της προκείμενης διαδικασίας, η οποία εστιάζεται στη διαπίστωση των ενδείξεων εκείνων οι οποίες σε καταφατική περίπτωση δικαιολογούν την κίνηση του ποινικού κατασταλτικού μηχανισμού".
Απόλυτα συγκεκριμένος o αντεισαγγελέας: "...κατά την υπουργική ως άνω αναφορά".
Δηλαδή σε απλά λόγια "Αυτά μου είπε ο Δένδιας, ψάξτε να βρείτε αν είναι αλήθεια". Και εν συνεχεία παραθέτει απλά αυτά που του έστειλε ο υπουργός. Και μέχρι εκεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου