Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Βανδαλισμός εκκλησίας από μουσουλμάνους



Tundra Τabloids / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το ωραίο είναι ότι η φιλανδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Seurakuntalainen δηλώνει ότι δεν υπάρχει «καμία πληροφορία σχετικά με το υπόβαθρο των υπευθύνων», αλλά τα συνθήματα με μαύρο σπρέι που έγραψαν στα τζάμια της εκκλησίας και λένε "Ο Ιησούς είναι ένας Μουσουλμάνος", μάλλον δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να υποπτευτούμε ότι πρόκειται για οπαδούς του θιβετιανού βουδισμού ή Ιάπωνες σιντοϊστές...

Επίσης μια άλλη λεπτομέρεια είναι ότι το συγκεκριμένο εκκλησιαστικό κτίριο βρίσκεται βαθιά μέσα σε ‘εχθρικό έδαφος’, ανατολικά του Ελσίνκι, όπου η περιοχή είναι γεμάτη από μουσουλμάνους μετανάστες, και μάλιστα απέναντι από το ισλαμικό κέντρο, καθώς οι Πεντηκοστιανοί φημίζονται για την έντονη επιθυμία ευαγγελισμού των ‘άλλων’ .

Λέει η Seurakuntalainen: Η πεντηκοστιανή εκκλησία ‘Word Living’ έχει γίνει ο στόχος συνεχόμενων βανδαλισμών. Τα παράθυρα του συγκροτήματος της εκκλησίας έχουν επανειλημμένα παραμορφωθεί με κείμενα που δοξάζουν το Ισλάμ.

Οι κοινόχρηστοι χώροι της εκκλησίας έχουν υποστεί βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, τουλάχιστον τρεις φορές. Στα παράθυρα των εγκαταστάσεων της εκκλησίας έχουν γραφτεί συνθήματα που εξυμνούν το Ισλάμ και επικρίνουν το δυτικό πολιτισμό και τις δυτικές αξίες. Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Nuotta.com.

Η εκκλησία ‘Living Word Church’ βρίσκεται στην ανατολική Pasila, ακριβώς δίπλα στο ισλαμικό κέντρο του Ελσίνκι.

Τα μηνύματα που κατά καιρούς άφησαν οι βάνδαλοι λένε μεταξύ άλλων: "Alluha Akbar" [Ο Αλλάχ είναι μεγάλος], "Ο Ιησούς είναι ένας μουσουλμάνος" και «Η ελευθερία είναι καρκίνος. Το Ισλάμ είναι η απάντηση». Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, τα παράθυρα της εκκλησίας είχαν δεχθεί επίθεση με αυγά.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το ιστορικό των υπευθύνων.

Η εκκλησία ‘Living Word’ είναι μια ανεξάρτητη, χαρισματική πεντηκοστιανή χριστιανική συνάθροιση, η οποία ιδρύθηκε το 1983. Η εκκλησία έχει περίπου τριακόσια μέλη. Στα μέλη της υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες εθνοτικές ομάδες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου